Mardin ska ge gamla Redners nytt liv

Lokalen i Hemse där Redners tidigare låg har varit otursförföljd de senaste åren med flertalet konkurser. Nu vill Mardin Rasul vända trenden med ett amerikanskt koncept. "Tror att det här kommer att fungera", säger han.

Foto: Hedvig Tärnholm

NY RESTAURANG2019-05-31 11:30

Den lokal i Hemse där klassiska Redners tidigare låg har de senaste åren huserat en rad olika verksamheter som alla har en sak gemensamt; samtliga har gått i konkurs eller stängt på grund av ekonimska problem. Så sent som i februari i år begärde krögaren Jannis Tsakalou sin restaurang "Nye Redners", som öppnat bara ett år tidigare, i konkurs.

LÄS MER: Klassisk restaurang i konkurs – igen

Nu finns dock en ny hyresgäst i fastigheten, och med det även nytt hopp om att vända trenden för den otursförföljda lokalen. Sedan ett par månader heter den nye krögaren Mardin Rasul, och i onsdags öppnade han sin nya restaurang "American Diner".

– Jag tog beslutet för ett par månader sedan att jag ville ta över lokalen, och redan från start var var min tanke att satsa på amerikanska hamburgare gjorda på högrev samt amerikansk pizza, berättar Mardin Rasul.

Han menar att konceptet är unikt i Hemse, vilket han tror kommer att bli ett framgångsrecept.

– Just de amerikanska pizzorna är det ingen annan som gör, så det känns spännande att se hur det kommer att fungera.

LÄS MER: Klassisk Hemserestaurang öppnar i ny regi

28-åringen har aldrig tidigare själv drivit en restaurang, men han har arbetat på olika restauranger på Gotland sedan 2008. Han berättar att han tagit fram menyn till "American Diner" på egen hand och att det även är han som kommer att stå för mycket av matlagningen.

– Jag tror att problemet för många som varit i den här lokalen innan har varit att de haft för mycket personal. Jag kommer att göra mycket själv, men självklart även ta in personal när det finns behov.

Just det faktum att lokalen på Storgatan i Hemse varit kraftigt konkursutsatt är dock inget som oroar Mardin Rasul.

– Nej, det gör det inte. Gör man något annorlunda och bra så kommer folk. Titta bara på Mel's Diner i Visby som lyckats väldigt bra med ett unikt koncept, säger han, och fortsätter:

– Allt beror på vad man gör och vem som gör det, och jag tror att det här konceptet kommer att fungera. Kan man erbjuda bra mat och bra service så tror jag att folk kommer att hitta hit.

Mardin Rasuls ambition är att "American Diner" ska ha öppet samtliga dagar i veckan med fokus på lunchserveringen.

– Men jag kommer att ha öppet till klockan 19, så det går att komma hit även utanför lunchtid, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!