Ända sen den första kryssningsbesökaren satte sin fot på den nya kryssningskajen har det varit ett stort problem hur kryssningsgästerna ska ta sig in till Visby till fots.
Trafikverket har protesterat över den ickelösning som fanns från början och krävt av regionen att lösa den farliga situationen som de gående kryssningsresenärerna tillsammans med både tung och vanlig biltrafik som ska till eller från Gotlandsfärjorna skapar.
Vissa lösningar har fått tummen ner av Trafikverket medan andra fått okej.
Under tiden regionen funderat, planerat, förkastat och börjat om med ett antal lösningar har en tillfällig lösning i form av en monterbar bro fungerat under många herrans år.
Vi har nästan vant oss vid att den tillfälliga bron monteras upp till våren/sommaren och tas ner när kryssningssäsongen är över och vintern närmar sig. Nu trodde jag att den tiden var förbi i och med tillkomsten av den nya rosthögen till bro över färjeleden.
Men ack så jag bedrog mig.
Nu ska den tillfälliga bron byggas upp tillfälligt vid ännu ett tillfälle, men denna gång inte över färjeleden utan över de ut- och infarter som bilarna tar till och från Gotlandsfärjorna.
Nu är det ju bra att regionen köpt in en bro i byggsats som kan monteras upp och ner vid behov. Den löser ju delar av de akuta problemen som finns fram till dess att den nya rostiga bron är klar.
Men den nya tillfälliga lösningen, som innebär att gående till och från kryssningskajen ska befinna sig på havssidan om färjeleden, innebär att de gående kryssningsresenärerna även passerar korsning för in- och utfart till färjeterminalen, förutom korsningen av ut- och infart till färjorna som det nu ska byggas bro över.
Vid färjeterminalen ser jag en stor risk för olyckor när en strid ström av kryssningsresenärer ska samsas med stressade bilister som ska till eller från terminalen. Ett område som redan innan den nya situationen riskerade att ge stora stresspåslag när många bilister ska hämta eller lämna samtidigt.
Hur tänker regionen där? Hur ska den passagen klaras av utan att olyckor inträffar kan man ju undra, utan att för stunden ha något svar på frågan.
Ska vi nämna något riktigt positivt i den här extremt seglivade hanteringen av säkerheten för gående till och från kryssningskajen så är det att den nya bron som redan färgat av sig på de ljusgrå betongfundamenten med sin rost så är det att den fortfarande beräknas klar till tiden runt midsommar.
Men till dess har regionen fått ett nytt tillfälle att tillfälligt använda det den tillfälliga bron som använts vid så många andra tillfällen.