I början av april startades inspelningen av filmen "Unga Astrid" som har biopremiär under 2018. Filmen handlar om författaren Astrid Lindgrens liv som ung och Alba August spelar huvudrollen. Den gotländske producenten och låtskrivaren Tobias Fröberg har fått uppdraget att ansvara för en stor del av musiken i filmen.

– Jag har skrivit ett antal låtar och arrangerat ett antal låtar som dyker upp i filmen. Filmen utspelar sig under 20- och 30-talet, så det blir både gamla klassiker och nyskrivna låtar, säger Tobias Fröberg.

Han har tidigare samarbetet med filmens regissör, Pernille Fischer Christensen, i samband med filmen "Someone you love" med Mikael Persbrandt i huvudrollen.

Artikelbild

| Tobias Fröberg och Mikael Lyander som har Sandkvie Studio där allting spelas in.

– Jag tycker om att jobba med film och har gjort en del grejer tidigare. Det är en skön kontrast till att göra skivor och låtar, säger Tobias Fröberg.

LÄS MER: Här är skådespelarna i filmen om Astrid Lindgren

Under en månads tid kommer musiken till filmen att spelas in i Sandkvie studio i Visby hamn. Mikael Lyander är den som ansvarar för inspelningarna och med finns bland annat Magnus Appelholm, blås, Emilio Estrada på fiol. Dessutom ansluter Martin Höper, bas, och Lars Skoglund på trummor från fastlandet.

Gotländskan Karolina Westberg kommer att sjunga på flera av låtar och Ane Brun, som Tobias Fröberg tidigare samarbetat med, sjunger på en låt.

Artikelbild

| Tobias Fröberg och Mikael Lyander som har Sandkvie Studio där allting spelas in.

– Vi tar det bästa vi har på Gotland, säger Tobias Fröberg.

Känner du mycket press när du arbetar med en sådan här stor produktion?

Artikelbild

| Emilio Estradas fiol kommer att höras i filmen "Unga Astrid".

– Man känner alltid press. Det här är ett jobb där man ska prestera hela tiden, det har ingenting att göra med hur stor budgeten är. Man måste alltid prestera sitt bästa, men det är vad man gillar med det här jobbet, säger Tobias Fröberg.