Tisdagen den 4 april sätter inspelningen av "Unga Astrid" igång. Filmen beskrivs som en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv med manus av Kim Fupz Aakeson ("En sång från hjärtat") och Pernille Fischer Christensen ("En sång från hjärtat", "En familie"), som också regisserar.

"Min film om unga Astrid Lindgren är en personlig hyllning till en av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. En kärleksförklaring till en människa som med sin själ som insats valde att spränga sin tids ramar för kön, religion och samhälle", säger Pernille Fischer Christensen i en kommentar.

Astrid Lindgren (1907-2002) debuterade 1944 med "Britt-Mari lättar sitt hjärta" och året därpå fick läsarna för första gången möta Pippi Långstrump. I dag har hennes böcker översatts till över 80 språk. Men som 18-åring flyttade hon ensam, ogift och gravid, från Vimmerby till Stockholm.

"Precis som jag har Astrid kämpat med ångest, självhat och begär och allt det som hör till ungdomen. Jag undrar hur det var, att tacklas med alla dessa känslor och lustar i ett hem som var så styrt av kristna värderingar. Det är spännande hur min bild av Astrid förändras dag för dag, ju djupare jag dyker ned i henne", säger Alba August i en kommentar.

I övriga roller syns Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Trine Dyrholm, Henrik Rafaelsen och Björn Gustafsson. "Unga Astrid" spelas in i bland annat Kungälv, Lilla Edet, Borås, Göteborg, Stockholm, Berlin och Altenburg.

Premiär blir det under 2018.