Jill Johnson gick rakt in som etta på Svensktoppen med låten ”Open your heart”. Det är hennes tolkning av Tommy Nilssons låt ”Öppna din dörr” från "Så mycket bättre".

Gotländske producenten Tobias Fröberg har varit med och skrivit, producerat och arrangerat låten.

– Det är inte så att jag tänkt att jag vill hamna där. Men det är en klassisk lista. Det är fint kvitto på att låten fått Viagra och att den förs framåt i ett dis av blå rök, säger han om uppmärksamheten som låten fått.

Tobias Fröberg säger att han nu ser fram emot att se de resterande programmen. Han har varit med och producerat två av låtarna som Jill Johnson har kvar att sjunga.

– Jag ser fram emot Jills dag och min goda väns Lisa Ekdahls dag. Jag ser fram emot att höra de två låtarna som jag har kvar i serien, säger Tobias Fröberg.

LÄS MER: Fröberg om succén – "Tog en timme att skriva låten"

För tillfället håller han på att flytta från Viklau till Visby och har därmed haft ett lite lägre tempo de senaste månaderna. Hans studio kommer framöver vara i Visby.

– Jag håller på att jobba med Peter Jöback och en ung samisk tjej som heter Hanna Nutti. Det är första gången på fem-sex år som jag dragit ned på tempot. Det är skrämmande skönt, säger Tobias Fröberg.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.