Det var i våras som Jill Johnson kontaktade den gotländska musikproducenten Tobias Fröberg och bad om hjälp med musiken inför "Så mycket bättre".

– Vi känner inte varandra sen tidigare och jag har inte heller jobbat med programmet tidigare. Men hon frågade om jag skulle vilja skriva några låtar och jag tänkte att det hade kunnat vara skoj, säger han.

Tobias Fröberg fick själv välja vilka låtar han skulle producera. När han såg att Tommy Nilssons klassiker "Öppna din dörr" stod med på listan var valet enkelt.

Artikelbild

| Musikproducent. Tobias Fröberg har sin studio i Viklau.

– Jag tänkte att när Jill Johnson sjunger "Öppna din dörr" kan det inte bli annat än en hit, säger han.

Läs mer:"När vi blir mjuka i kanterna blir det bra tv"

Jill Johnson, som i våras kämpade för sitt dåvarande äktenskap, berättade om sin livssituation för Tobias Fröberg. Därefter gick låtskrivandet av sig självt.

– Det tog en timme att skriva låten, säger han.

Artikelbild

| Landat. Jill Johnson, när hon precis hade landat på Visby flygplats.

Resultatet blev till slut "Open your heart", som skrevs och producerades hemma i studion i Viklau.

– Det har varit jättekul att jobba med Jill, vi har fått bra kontakt, säger Tobias Fröberg.

Tolv timmar efter att programmet hade sänts hade 112 000 personer spelat låten, vilket enligt musikbolaget Universal är mycket ovanligt. I dag ligger låten högst upp på Spotifys topplista.

– Det känns bra, då har jag fullföljt mitt uppdrag.

Utöver "Open your heart" har Tobias Fröberg skrivit och producerat ytterligare två låtar med Jill Johnson i "Så mycket bättre". Vilka det är, förblir dock hemligt ett tag till.

– Jag vet inte vad det här kommer att betyda för mig. Jag gör så gott jag kan. Så klart är det jätteroligt, men samtidigt är det bara ännu en dag på jobbet. Det är bara att köra.