Det är sedan tidigare känt att företagarna Bo Fuglsang och Shervin Razani och deras nystartade driftsbolag som tar över driften på Tott Hotell den 8 november. Eller rättade sagt före detta Tott Hotell, för med den nya operatören kommer även ett nytt namn på anläggningen.

– Verksamheten byter namn till Novi Resort Visby. Ordet Novi är en förkortning för "norr om Visby", eller "north of Visby" om man vill vara internationell, berättar Bo Fuglsang.

– Vi tyckte att det var ett passande namn, men har förståelse för att det inte kommer bli så lätt för varken besökare eller gotlänningar att ställa om på en gång. Till och med jag har svårt att inte säga Tott.

Artikelbild

| Marie Herrey, här på en bild från 2012, då hon var hotellchef på Vildmarkshotellet på Kolmården.

Var det en självklarhet att byta namn på anläggningen?

– Det finns ju både fördelar och nackdelar med att byta namn, men efter diskussioner med folk i vår närhet som vi litar mycket på så tänker vi att det är bra att byta namn. Vi vill ju markera att det blir en rejäl nystart.

LÄS MER: Hemlig operatör ska driva hotellet

Både Bo Fuglsang och Shervin Razani var bland de första att köpa en enhet på Tott Hotell. De har båda suttit flera år i bostadsrättsföreningens styrelse, och när det blev klart att den tidigare operatören skulle lämna verksamheten började de diskutera att ta över.

Artikelbild

I och med sina andra åtaganden säger Bo Fuglsang att de kanske inte kommer att vara heltidsarbetande i bolaget.

– Däremot har vi mycket idéer och tar mycket intryck från människor runt om oss. Dessutom har vi en god inblick i vad ägarna vill och hur de tänker.

Vad är målet med verksamheten? Vad kommer att bli skillnaden mot Tott Hotell?

– Dels vill vi gärna fylla anläggningen mer under lågsäsong och göra den levande året runt. Vi vill även göra Novi till något som gotlänningarna uppskattar och ser som en naturligt del av Visby.

– När det gäller skillnaderna är det svårt att säga att något ska förbättras, men jag kan till exempel lova att vi kommer att ha ett större utbud när det gäller mat och dryck. Sedan ska servicen i allmänhet utökas. De som besökt tott förut kommer att uppleva att vi tagit det hela ett steg upp.

LÄS MER: "500 bäddar som ingen kan boka"

Den som ska se till att operatörernas mål upplevs är den nya hotelldirektören Marie Herrey. Hon kommer senast från det prisbelönta konferenshotellet "Vår gård" i Saltsjöbaden.

– Det är en fantastisk resurs och kompetens vi får in i Marie. Vi har varit noggranna med vilken personlighet, kompetens och engagemang vi vill ha, och det känns som att Marie är rätt person att göra Novi till något att känna för under en stor del av året.

Bo Fuglsang meddelar att verksamheten kommer att ha en preliminär hemsida uppe under nästa vecka, där folk kommer att kunna göra bokningar. Under november-december kommer nya skyltar att sättas upp på anläggningen.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.