– Operatören Liljestrands har skött driften ypperligt i tre år. Det är den bästa operatör vi haft, jag tycker att vi är skyldiga Stefan Liljestrand en stor ursäkt, säger Margaretha Fredriksen.

I februari meddelade Stefan Liljestrand att Tott Hotell lämnar driften efter sommaren för att fokusera på verksamheten i Åre. Namnet Tott försvinner därmed från Gotland.

LÄS ÄVEN: Så vill de rädda Tott Hotell

Artikelbild

I april i år blev det klart att Bo Fuglsangs och Shervin Razanis nystartade driftsbolag tar över driften. Liljestrands lämnar över till det nya driftsbolaget den 7 november, men enligt Margaretha Fredriksen finns i dagsläget inget fungerande bokningssystem.

LÄS ÄVEN: De tar över Tott i Visby

– Vi har 500 bäddar som ingen kan boka. Det borde ägarna få reda på. Det går inte ens att boka till Almedalsveckan.

Margaretha Fredriksen är noga med att påpeka att hennes kritik inte på något sätt är riktad mot Bo Fuglsang och Shervin Razani och det nya driftbolaget, utan det hon är kritisk till är att informationen från bostadsrättsföreningens styrelse varit näst intill obefintlig och sättet som affären har hanterats på. Själv tillbringar hon relativt mycket tid på Gotland och är därför betydligt mer insatt i vad som händer än många av ägarna som bara vistas här någon enstaka gång per år.

Artikelbild

– Många har gjort stora investeringar, men får inte reda på att ingen kan boka deras lägenheter. Det har varit otroligt dålig information från styrelsen, och det här handlar ju om jättemycket pengar både för mig och de andra ägarna.

Skyltarna med Tott Hotell har nu plockats ner och Margaretha Fredriksen är orolig för att det nya konceptet blir sämre, både när det gäller ekonomi och service. Hon är både ledsen och besviken över hur styrelsen har skött förhandlingarna med Liljestrands.

– Liljestrands ville vara kvar. Kanske finns det fortfarande en möjlighet att övertala Stefan Liljestrand att stanna kvar? Hur som helst är vi skyldiga Liljestrands en ursäkt. De förtjänar åtminstone ett värdigt avslut, säger Margaretha Fredriksen.

– Jag tror att det finns otroligt många som skulle göra allt för att ha Liljestrands kvar.