På den nyanlagda Hallbrosvägen, granne med Ygnevägen i södra Västerhejde, har 14 parhuslägenheter uppförts och flera av dem är redan sålda via mäklare.

LÄS ÄVEN: Här är bygget igång av 100 nya bostäder

Nu söker ägaren bakom hela området, bolaget Atmosphere, bygglov för ytterligare 14 lägenheter som ska ingå i byggets andra etapp. Bygglov finns också redan beviljat för tre fristående lägenheter i separata hus, där markarbeten inför bygget ska påbörjas inom de närmsta dagarna.

Artikelbild

| Skisser inlämnade till regionen visar hur några av de nya lägenheterna ska se ut.

– Det är tre fristående byggnader med en lägenhet vardera. De husen blir något större än de vi byggt tidigare på platsen, berättar Pelle Backman, ansvarig arkitekt.

Den långsiktiga planen är att ett hundratal hushåll ska uppföras i området, som är ungefär 10 000 kvadratmeter och väntas bli ganska tätbebyggt med både lägenheter och villor. Tidigare har där bara varit skogsmark. Husen som ska uppföras är planerade att ha lite olika former och storlekar. Enligt arkitekten Pelle Backman ska träfasader vara en röd tråd och husen ska passa väl in i den omgivande miljön och skogen.