På den nyanlagda gatan Hallbros väg intill Ygnevägen i Västerhejde är ett stort bygge igång sedan ett par månader tillbaka. Stockholmsbaserade Atmosphere Home Development förvärvade under förra året fastigheten Hallbros 1:10 genom bolaget Västerhejde Framtidsboende AB. Tre byggetapper är planerade. Den första (14 radhuslägenheter) är nu igång och bygglov inväntas ännu för etapp två (25 lägenheter) och etapp tre (60 lägenheter). Totalt blir det alltså ett 100-tal bostäder, samtliga bostadsrätter, i området som är på drygt 10 000 kvadratmeter med omgivande skog.

LÄS ÄVEN: Stora bostadsplaner i Västerhejde

– Vi har haft vår första visning under torsdagen och det var väldigt bra repsons, intresset verkar vara stort. Vår tanke med området har varit att skapa en liten oas mitt i naturen. Vill man ha lite lugn och ro och bo bra till en vettig peng och ha nära till Visby är det här väldigt bra, berättar Jan Swiech, kreativ chef på Atmosphere.

Artikelbild

| Bygget av de blivande radhuslägenheterna är i full gång sedan ett par månader tillbaka.

Han ser framför sig att området i huvudsak kommer att locka till sig åter runt-boende personer.

– Vi tänker oss mest permanentboende. Intresset har varit stort från gotlänningar och inte minst från flera som bor i närområdet där i dag, som kanske sålt ett hus eller vill bo i en bostadsrättsförening som det kommer bli här.

Intresseanmälan öppnade för de 14 första bostäderna den här veckan och preliminärt är det inflyttning i september i år. Planerad byggstart för etapp två är hösten 2018 och till våren 2019 hoppas bolaget på att kunna inleda etapp tre.