– Eftersom det gick sämre än vi hade hoppats på så är det klart att det känns tråkigt. Dels känns det tråkigt att vi gick bakåt, men framförallt känns det tråkigt att Sverigedemokraterna fick representation i Gotlands fullmäktige och att de blev tredje största parti i riket.

Var det till SD ni tappade väljare?

– Det har jag ingen aning om. Naturligtvis kommer vi att analysera det.

Artikelbild

| Stefan Wramner (M) lämnar över posten som oppositionsråd till Centerpartiet.

Att fler gotlänningar röstade på Moderaterna i riksdagsvalet än i regionalvalet är inget nytt, menar Stefan Wramner.

– Så har det sett ut i flera val. Skillnaden är mindre i det här valet än i förra valet. Centern är starka här på Gotland, framförallt i fullmäktige. Vi har ungefär samma väljarbas och jag tror att många röstar på Centern i fullmäktige och på oss i riksdagen.

Nederlaget innebär inga stora förändringar i laguppställningen för Moderaterna på Gotland. Posten som oppositionsråd får han dock lämna ifrån sig.

– Jag är vald till förbundsordförande, det väljer vi på våren, och jag har inte tänkt avgå. Gruppledare väljer vi i processen framöver.

Hur går ni vidare nu?

– Dels får vi försöka hitta vilka frågor det är som gjort att vi minskat, sedan har vi fyra år på oss att bli ännu tydligare med våra idéer för hur Gotland ska bli ännu bättre. Nästa val hoppas vi att vi når ut ännu bättre och att gotlänningarna delar våra idéer så att vi kan växa igen. Man ska också komma ihåg att vi har lika många mandat nu som vi hade 2006 när vi vann majoriteten tillsammans med alliansen.