Medan Gotlands övriga politiska partier har presenterat sina valmanifest dröjer SD med sitt. Förseningen beror enligt SD:s ordförande Lars Engelbrektsson på strul med hemsidan.

– Vi håller på och få i ordning på hemsidan så att vi kan lägga ut det. Det är beklagligt att vi har problem med hemsidan men så så fort vi har fått igång den kommer vi börja mata in, säger han.

Exakt när det blir klart vet han inte.

– Jag har ingen tidsram, men målsättningen är så fort som möjligt.

Några av områdena som kommer att finnas med i valprogrammet är landsbygden, företagsklimatet, vård och omsorg, berättar Lars Engelbrektsson.

Det har även varit många turer kring partiets valsedel till regionfullmäktige. Flera avhopp i våras gjorde att SD fick låsa in 142 000 nytryckta valsedlar då de blev inaktuella. De hoppades då kunna trycka nya valsedlar inom några veckor, men det har dragit ut på tiden. Partiet har en lista som finns på Valmyndighetens hemsida, men den vill man ska kompletteras med kandidaterna Tina Benthammar och Michael Stenberg, som ännu inte blivit godkända av SD:s kandidatkontroll. Men Lars Engelbrektsson är inte oroad:

– Vi vill ha fler namn så att vi har en buffert till fullmäktige. Vi hinner innan valet men om det blir klart till den 22 augusti då förtidsröstningen drar igång vet jag inte. Det är vår målsättning och vi ligger på, säger han.