Den 37-årige Follingbobon Robin Storm (M) hade gärna haft 48 timmar på sitt dygn. Då hade han i alla fall kunnat göra hälften av allt han skulle vilja göra. När Helagotland.se försöker stämma träff med honom gäller det att trolla med tiden. När vi till slut möter honom har han precis slutat för dagen på sitt jobb som lastbilschaufför på Gotlandsgods och det är en timme kvar tills att han ska hämta barnen på skolan i Endre.

– Nu har vi gott om tid, säger han och skrattar.

Det var år 2009 som Robin Storm började arbeta som lastbilschaufför.

Artikelbild

| Robin Storm arbetar som lasbilschaufför på Gotlandsgods.

– Det är ett roligt och väldigt varierande jobb. Vi kör allt mellan himmel och jord, förutom levande djur. Man blir aldrig förvånad längre, berättar han.

Under sina 37 år har Robin Storm hunnit med en hel del. Innan han blev lastbilschaufför arbetade han bland annat på bondgård och på Ryftes, samt som FN-soldat i Kosovo.

– Jag minns min andra mission där, när det utbröt kravaller. Jag minns till och med datumet: 17 mars 2004. Det pågick en etnisk rensning där då och kravallerna resulterade i totalt kaos. Gotlandsgruppens chef, Hans Håkansson, fick leda våra insatser då, jag har största förtroende för honom, säger Robin Storm.

När han kom hem igen anslöt han sig till Hemvärnet, där han är med än i dag.

Artikelbild

| Robin Storms nästa mål är att få till en ny ishall i Visby.

– Det är jättekul att man kan vara med och göra en insats i samhället, säger han.

Men Robin Storm ville göra en större insats för samhället än så och år 2008 började han engagera sig politiskt i Moderaterna.

– Det var en kombination av att jag ville göra en samhällsinsats, och att jag ville få igenom streetracefrågan, säger han.

Robin Storm har länge kämpat för att kunna arrangera laglig streetracing på Gotland. I höstas lyckades han efter att ha stångat sig blodig, som han beskriver det, i nästan tio år. För första gången på 25 år arrangerades Gotlands första lagliga streetraceträvling i september på LF Park i Visby.

– Nu när det är gjort måste jag hitta något nytt projekt, säger Robin Storm.

Har du något på gång?

– Som ledare till mina söners ishockeylag ser jag verkligen behovet av en ny ishall. Det fattas jättemycket tider. Om vi skulle få en ny ishall så gynnar det inte bara Visby Romas a-lag, utan det gynnar alla barn och ungdomar som vill vistas i ishallen. Alla vinner på det!

Robin Storm satt tidigare i kultur- och fritidsnämnden, som lades ner vid årsskiftet. Framöver kommer han att sitta i det nya kultur- och fritidsutskottet. Dessutom sitter han i fullmäktige och är aktiv internt i partiet.

– Förutom fullmäktige, som är ungefär en gång i månaden, är det mycket läsande av handlingar och frågor som ska kollas upp. Så det blir några dagar i månaden, säger Robin Storm.

Vore det inte för den stora mängden handlingar tror Robin Storm att tekniska nämnden hade passat honom bäst.

– Men då hade tiden inte räckt till.

Och samtidigt med politiken ska Robin Storm även hinna med jobbet, ishockeyn, Hemvärnet, streetracingen och – viktigast av allt – familjen.

Vad säger familjen om alla dina engagemang?

– De säger inget. Allt handlar om planering och för oss är helgerna heliga, då är det bara familj och vänner som gäller.

Sist men inte minst, vilken är din hjärtefråga inför valet?

– Hjärtefrågan för min egen del är ishallen, men min hjärtefråga för Gotlands del är vägpriser på färjan.