Liberalerna Gotland hade på söndagen sin årsstämma och fastställde då partiets kandidatlistor till riksdagsval och regionfullmäktigeval.

Liberalernas Johan Thomasson, i dag ledamot i både regionfullmäktige och regionstyrelsen, är nummer ett på partiets lista till både riksdagen och regionfullmäktige.

–  Det känns otroligt häftigt och fantastiskt att jag fått förtroende av partiet att bli etta på båda listorna, säger Johan Thomasson.

Det är första gången han blir förstanamnet på listorna. Han har flera hjärtefrågor som han vill driva både lokalt och ur ett riksperspektiv.

– Bland annat är det färjetrafiken, och jag jobbar också frenetiskt med försvarsfrågor som berör Gotland, och näringslivsfrågor. Det är viktigt att inte bara jobba med lokala frågor utan även rikspolitiska frågor. Gotland har en stor del i rikspolitiken också, säger Johan Thomasson.

Mats-Ola Rödén, ordförande i Liberalerna Gotland blev omvald på söndagen, och är nöjd efter arbetet med kandidatlistorna.

– Glädjande inför årets val är att vi i våra listor har varvat kvinnor och män med en bra bredd på erfarenhet och geografisk spridning, säger han i ett pressmeddelande.