Det har varit diverse turer kring SD Gotlands lista med kandidater till regionfullmäktige. Enligt P4 Gotland har Sverigedemokraterna nu, med dryga tre veckor kvar till valdagen, fastställt sin slutliga lista.

P4 Gotland presenterar inte den nya listan i sin helhet utan hänvisar endast till den. Enligt P4 Gotland ska den nya listan innehålla 17 namn, där sex kandidater är nya och två tidigare kandidater har plockats bort.

valmyndighetens hemsida finns dock endast den tidigare listan, med 13 kandidater, presenterad.

LÄS ÄVEN: SD Gotland saknar ännu namn på sin lista

SD Gotlands ordförande Lars Engelbrektsson ger inga raka svar när han kommenterar de nya uppgifterna.

Enligt P4 Gotland har ni fastställt en ny lista med 17 namn, men på valmyndighetens hemsida är det dock fortfarande den tidigare listan med 13 namn. Vad är det som gäller?

– Kan det vara så, men vilken tur då, då har du ju namnen där. Då kan du ju läsa på radions lista vilka 17 namn som finns, säger Lars Engelbrektsson.

P4 Gotland hänvisar till en ny lista med 17 namn utan att presentera den. Hur många namn har ni på er lista?

– Vi kommer att ha en presskonferens den 10 september.

Kom igen nu.

– Som det ser ut nu så finns det bara informationen att det finns 17 namn och den har du ju läst där. Du får fundera på om det kan stämma eller om det är taget ur luften. Jag har inget annat jag kan säga dig i dag.

Men hur många namn har ni på er lista till regionfullmäktige?

– Som det är just nu så är det en lista med 13 namn och det är den som är gällande i dagens läge.

Så P4 Gotlands nyhet om en lista med 17 namn stämmer alltså inte?

– Jag kan inte kommentera vad de har fått det ifrån.

Att kommentera vad de har fått det ifrån är en annan sak, men stämmer det att ni har fastställt en ny lista med 17 kandidater?

– Det finns en lista i dag som är giltig, den har 13 namn och finns hos valmyndigheten. Om det kommer en ny lista, som kan vara på gång, så kommer den i så fall längre fram.

Det är endast lite drygt tre veckor kvar till valet.

– Den kommer i god tid. Vi har inte fått börja välja ännu.

När kan en slutlig lista förväntas komma då?

– Om vi ska dra datum så börjar förtidsröstningen 22 augusti, det är inte långt dit. Efter det hoppas jag att vi inte ska behöva ändra så mycket. Då har jag sagt mer än jag skall, säger Lars Engelbrektsson.