Den gångna långhelgen har systrarna Linda och Paula Fritz, som mer och mer närmat sig varandras inriktningar, skapat en gemensam konstutställning.

- Bilderna är egentligen ämnade som arbetsmaterial för andra ändamål, men här fungerar de som tavlor och utställningsföremål, säger båda.


Gemensam webbshop
Linda som mest arbetar med design och produktutveckling har skapat en nisch med posters, textil och tryck.

Paula, med 15 år som lågstadielärare på S:t Hansskolan bakom sig, har nu tagit ett års tjänstledighet för att arbeta med bilder- och alfabetsböcker.

Tillsammans kommer de också att skapa en gemensam webbshop för att marknadsföre sina respektive arbeten.


Akvareller
Linda visar några akrylmålningar och en del akvareller, mest gotländska motiv från Visby, Warfsholm men också stilleben, blommande vallmo och blåeld.

Men det som kanske sticker ut mest är en poster hon kallar "Musikens makt" en parafras på 1970-talets musikrörelse där musikens verkliga vapen utgörs av säckpipor, John Lennon och Bob Dylan.

Paulas akvareller är starten till ett väggalfabet, A som i apa och så vidare, men även här finns en del Visbymotiv, bland annat en bild av galleriet som hon gjorde långt innan den här utställningen kommit på tal.


Kreativ process
Den här utställningen är ett led i en kreativ process för dem båda och nu hoppas de att kunna hålla på med sitt bildskapande så mycket som möjligt.

- Gotland är oändligt när det gäller att hitta nya vinklingar och motiv för bildskapande, förklarar båda.