I lördags avgjordes DM i pimpel på träsket.

Det är inte varje vinter som gotländska sportfiskare kan tävla i pimpelfiske, men de senaste åren har det funnits tillräckligt bra isar för att genomföra distriktsmästerskapet.
Med 22 minusgrader natten till lördagen rådde det inget tvivel om att isarna på träsken i Lojsta skulle hålla. När kylan lättat en smula och startskottet gått började 15 isborrar jobba sig igenom den 25 centimeter tjocka isen och ganska snart var den första abborren fångad.

Fiske i stället för jakt
Kompisarna Daniel Eriksson och Jerry Jakobsson hade laddat ryggsäckarna med kaffetermosar och smörgås.
- Vi skulle egentligen ha varit ute och jagat i dag, men rådjursjakten blev inställd eftersom det är så mycket snö i skogarna. Vi får jaga fisk i stället, berättar Daniel.
Det var härlig dag. Matta solstrålar trängde sig igenom det lätta molntäcket och snöflingor singlade stilla genom luften, men för pimpelfiskarna på isen var det ganska tuffa förhållanden. I den djupa snön tog det tid att pulsa sig fram mellan hålen och trots att det varit så kallt under natten stod det ändå vatten mellan isen och snötäcket.
- Och så är det lågtryck och då blir abborren slö, berättar tävlingsledaren Kenneth Pettersson.
Men visst nappade det! Valle Eriksson fick dagens största abborre. Den vägde 1 385 gram.
I Lojsta träsk kan man fånga både gädda, mört och abborre, men i den här tävlingen är det bara abborrarna som räknas. Jörgen Axenmo vann med en fångst på 4 285 gram. I tävlingsklassen för herrseniorer kom sedan Kenneth Pettersson tvåa med 2 986 gram och Tommy Pettersson blev trea med 1 790 gram.
Bäste herrveteran blev Valle Eriksson som fick en fångst på 3 310 gram, följd av Jan Abrahamsson som fick 2 200 gram. Erik Stenlund vann ungdomsklassen med en fångst på 1 230 gram.