Han fördes till Visby lasarett, där man uppgav att skadorna inte är livshotande.
Den misstänkte gärningsmannen Torbjörn Axelman sköts ner av polisen när han vid 22-tiden kom ut ur huset med vapen i hand. Han träffades i bröst och ben.

En massiv insats med polis, räddningstjänst och sjukvårdare sattes omedelbart igång eftersom gärningsmannen efter att ha skjutit Joakim Hansson hade ytterligare tre personer kvar i huset vid Brucebo.
21.15 körde tre ambulanser upp för backen från Brucebo genom avspärrningen mot Lummelundsväg med gisslan ombord. De var nedkylda men i övrigt enligt uppgift oskadda.
Skottlossningen ägde rum vid 14-tiden. Den skottskadade mannen lyckades själv ta sig ut ur huset. Vägen förbi Brucebo stängdes av vid nedfarten från väg 149 och ner mot Själsö hamn. Vägen var avstängd under hela kvällen.
Vid väg 149 väntade ett massivt uppbåd med fyra ambulanser, ett flertal polisbilar och andra räddningsfordon medan insatsledningen försökte få kontakt med gärningsmannen som stängt in sig i huset.
Vid 16.30-tiden anlände en patrull med tyngre beväpnade poliser i skyddsväst. Stegar plockades fram och man förberedde att försök att ta sig in i huset.

Hög beredskap
Enligt vakthavande brandbefäl Anders Fagerlund förekom hot om att huset skulle sättas i brand och därför fanns en släckbil på plats.
Utöver alla ambulanssjukvårdare, fanns där även en sjukvårdsgrupp bestående av en läkare och två sjuksköterskor.
- Det är för att snabbt ha hög kompetens på plats, utifall någon skulle bli skjuten eller så.
- Vi har fått gå upp i ambitionsnivå. Det gäller även att sörja för säkerheten för vårt eget folk. Då går det åt personal, sade Anders Fagerlund.

Polisinsats
En massiv uppladdning med polis- och räddningsfordon med påslagna blåljus skedde under kvällen. Församlingshuset i Väskinde öppnades för personer i behov.
Enligt uppgift var de tre kvarhållna personerna "vid gott mod" men nedkylda eftersom de bland annat vistats på en balkong.Vid 18.45 rapporterades att "dm" (den misstänkte) synts med vapen och att någon telefonförhandling inte var aktuell.
19.15 körde en polispiket samt en hyrbil genom avspärrningen med insatspoliser och hundar ombord, sammanlagt fanns ett 20-tal poliser positionerade runt Brucebofastigheten. Vid 21-tiden kördes ambulanserna ner och vid 21.15 fördes de tre kvarhållna till lasarettet.
Med gärningsmannen ensam kvar i huset beslutade polisen sig för att avvakta och förberedde en insats vid 22-tiden. Torbjörn Axelman kom då ut ur huset där han barrikaderat sig. Han var beväpnad och polisen betecknade situationen som så hotfull att Axelman besköts. Han träffades i bröst och ben och fördes omedelbart till Visby lasarett. Under gårdagseftermiddagen anhölls Torbjörn Axelman i sin frånvaro, skäligen misstänkt för försök till mord.