Partyveckan har kommit igång på allvar. Det betyder att Gotlandspolisen har mer än någonsin att göra.
- Vi är ju inne i vecka 29 nu. Det är förstås mycket folk i omlopp och många är överförfriskade. Skillnaden mot tidigare år är väl att den började redan förra helgen i år, säger vakthavande polisbefäl, Kent Billqvist.
Men det blir värre och värre ju längre veckan går.
Mellan 18.00 tisdag kväll och 06.00 onsdag morgon hade polisen 46 ärenden att ta hand om. Motsvarande statistik ett dygn senare gäller hela 69 polisärenden. De flesta kopplas till festandet i Visby innerstad och de problem som uppstår i anslutning till det.
Men Kent Billqvist tror att mycket polisarbete redan är gjort.
- En hel del sitter redan anhållna, sedan har vi plockat in några som varit efterlysta sedan tidigare. Ju tidigare vi kan ingripa desto bättre är det ju, säger vakthavande polisbefäl Kent Billqvist.

Inga fler kontroller
I fjol hade kommunens alkoholenhet mycket att anmärka på under Stockholmsveckan.
Men man gör inga fler kontroller den här veckan än annars.
Kommunen har fyra alkoholhandläggare som sammanlagt gör 20 inspektioner varje vecka.
- Vi kontrollerar främst ordningen inne på krogen och kollar så att gästerna inte blir överförfriskade eller att personer under 18 år förses med alkohol, säger Björn Hemph, alkoholhandläggare.
Enligt honom har det inte funnits anledning att anmärka på några större brister i år.
- Jag vill inte dra några slutsatser redan. Men det har bara varit någon mindre anmärkning hittills, om att serveringstillståndet inte funnits uppsatt i baren och så.

Jobbigaste veckan
Björn Hemph tycker att dialogen mellan tillsynsmyndighet och krögare fungerar bra.
- Det går mycket smidigare än tidigare.
Kommunens ungdomsgrupp bekräftar polisens bild av en stökig Stockholmsvecka.
- Vi har ju en lite yngre målgrupp som inte kommer in på krogen. För oss har det inte varit den jobbigaste veckan någonsin, men kanske den jobbigaste hittills i sommar, säger Maya Heckscher.
För även om ungdomarna inte kommer in på krogen så dras de till festligheterna runt om.
- Det har de faktiskt inte gjort i samma utsträckning tidigare, säger Maya Heckscher, verksamhetschef för ungdomsenheten i Gotlands kommun.