NÄRA. Det är påskmarsch genom Visby och i år är det mycket nära till världsrekordet. 2 272 deltagare – futtiga 43 personer färre än Ljungbys gällande rekord.

TIDNINGSKÖP. Bägge ägarna till Gotlands Tidningar säger ja till försäljning till Norrköpings Tidningar. Men en lokal grupp ägare till Gotlands Allehanda stretar ännu emot.

PREMIÄR. Den nya höghastighetsfärjan Gotland (senare Gotlandia) gör en, som GT uttrycker det, ”en strålande premiärtur.

RIKAST. GT presenterar de rikaste gotlänningarna och dem som tjänar mest. Rikast är Märta Lindkvist i Dalhem med sina 64 miljoner, och mest tjänar Ingmar Bergman på Fårö med nära 1,8 miljoner.

SPEL. Svenska Spel datoriserar lotterihanteringen och 15-20 jobb försvinner. Men – vd Meg Tiveus berättar att andra avdelningar utökas och då tillkommer 20-25 nya jobb.

DYRT. Huspriserna i Visby skjuter i höjden. Ett bostadshus på Klinten i Visby bjuds ut för 2,5 miljoner men stiger till ”ovanligt höga” 4 miljoner.

ÅRÄNNING. Den traditionella åränningen i Mästermyr-kanalen lockar bara sju ekipage – men lockar också storpublik.

DRAGSPEL. Gutebälgarna firar 25-årsjubileum och man hyllar eldsjälarna Dolle och Ulla-Britt Muthas. Men Dolle själv blir sjuk och kan inte medverka i jubileumskonserten.

UTE. Visby Ladies har skött sig bra – men när det verkligen gällde går det inte så bra. Storförlust mot Södertälje med 50-65 innebär att tjejerna är ute ur SM-slutspelet.