Nu är det definitivts klart – Norrköpings Tidningar eller rättare sagt NTM-koncernen tar över Gotlands Media där de gotländska tidningarna GT och GA ingår. Stiftelsen Gotlandspressen, som ägde en del av GA, satte sig ett tag på tvären men ger med sig till slut. Norrköpings-koncernen betalar 17,4 miljoner kronor och lovar att man även i fortsättningen skall ge ut två tidningar på Gotland.

GALLERIA. Kenneth Carlzon, som tillsammans med pappa Harry köpt Flextronic-fabriken, räknar med att inom tre år kunna inviga den så kallade Flexgallerian. Den skall ge plats för ett 40-tal nya butiker och ge mellan 200 och 300 jobb.

NATTSVART. Kommunen presenterar chocksiffror för de närmaste åren – vad man kallar en nattsvart ekonomi. Den ser ut att förlora 106 miljoner i minskade skatteintäkter, inte 51 som man räknat med. ”Prognosen är sämre än vad jag kunnat tro”, säger kommunalrådet Eva Nypelius (C).

Artikelbild

PAYEX. Länsstyrelsen förbjuder Payex att ta bort en gammal mur för att bygga ut en printhall. Payex svarar med att varsla 15 personer om uppsägning. Koncernchefen Krister Fingal är besviken.

INVIGNING. Det nya biopalatset på Borgen i Visby skall invigas av ingen mindre än filmregissören Colin Nutley. Men han missar planet till Visby och invigningen får ske via - mobiltelefon!

GAS. Naturvårdsverket inbjuder till möte om den planerade gasledningen i Östersjön och det hörs många kritiska röster. Även Sjöfartsverket har erinringar.

ELD. Gotlänningarna uppmanas att vara extra försiktiga med årets Valborgsmässoeldar. Det är torrt i markerna – dock råder inget eldningsförbud.

GOLF. Medlemsantalet i öns golfklubbar minskar, så även i Slite golfklubb. Ändå väljer man att satsa stort på ett nytt klubbhus, och på bilden här intill visar kanslichefen Linda Westerholm på den fina utsikt man kommer att få från huset.