Hamnen i Kappelshamn är ute för försäljning. Redan för ett par veckor sedan annonserades hamnen ut av mäklare första gången. Sedan dess har intresset visat sig vara stort. Bland annat har Gotlandsbolaget varit på visning och är spekulant på hamnen.
Det bekräftar Jan-Erik Rosengren, vd för både Gotlandsbolaget och Destination Gotland, som i dagsläget är ensamt om att bedriva färjetrafik mellan Gotland och fastlandet, via Nynäshamn och Oskarshamn.
- Ja. Vi har varit där och tittat. Men vi har inte bestämt oss för om vi ska lägga något bud på den eller inte, säger han.

Reservhamn
I dagsläget har bolaget en del av sina fartyg och färjor upplagda där. Bland annat M/S Gute.
- Vi har ingen annan reservhamn än den. Det finns ingen. Inte förrän hamnen i Slite är klar. Det vet man ännu inte när det blir.
Något beslut om bolaget tänker lägga ett bud på hamnen har inte tagits.
- Det behöver vi inte göra förrän i slutet av månaden i så fall. Så det vet vi inte ännu om vi ska göra eller inte, säger Jan-Erik Rosengren.

"Ett alternativ"
Ola Mattsson, verksamhetschef på Gotlandsflyg, berättade redan tidigare i somras att företaget under hösten planerar titta närmare på vilka förutsättningar som finns att ge sig in i färjetrafikbranschen. Precis som Mattsson sa till GA i gårdagens tidning, har man ännu inga klara planer för hur det i så fall ska se ut.
- Vi är beredda att titta på förutsättningarna. Det ska vi göra i höst. Men ännu har vi inte börjat med det
Ola Mattsson berättar att om företaget tänker ge sig in i färjetrafiksbranschen, kan hamnen i Kappelshamn vara ett alternativ.
- Teoretiskt sett kan det vara ett alternativ. Precis som alla andra hamnar på västra Gotland. Men som sagt, vi ska titta närmare på allt det där i höst. Och ännu är det inte höst.