Minns du det här ­– 1999 UTSIKT. Det talas mycket om utsikter för boende de här dagarna i början av maj 1999. Det sägs att det krävs bostäder med havsutsikt för att få företag och personer med nyckelpositioner att flytta till Gotland. Pigge Werkelin (bilden) tycks hålla med om vikten av havsutsikt för han vill skapa året-runt-bostäder i andelshuset vid Snäck. ”I snitt utnyttjas varje lägenhet i nio veckor, slöseri med resurser”, säger han.

BOENDE. Ett annat boende ger svarta rubriker i tidningarna. Gotlandshems nye vd Carl Eklund får nämligen flytta in i ”paradlägenheten” i Gamla apoteket i Visby. ”Inget märkvärdigt med det”, säger dock Gotlandshems ordförande Thure Larsson.

KNEKT. Till minne av knekten Göran Carl von Löwenadler invigs en minnessten i Vallstena. Det sker med pompa och ståt med fanor, P 18:s maskot Harald II, tal av P 18-chefen Molin, korum av kyrkoherde Engström och mat från Hemvärnets kokvagn. Det är den Löwenadliska släktföreningen som hedrar minnet av knekten (läs soldaten) Göran som slogs bland annat vid Stralsund 1812 och slutade som kapten vid Gotlands Nationalbeväring. Han ligger begravd på Vallstena kyrkogård – utan gravsten.

Artikelbild

TV 4. ”Vi har så mycket på gång i Stockholm så vi lägger ner våra långt gångna planer på lokala TV 4-sändingar från Gotland”, säger Nils Wennberg som är redaktionschef vid TV 4 Stockholm.

ÄGARBYTE. Cementa får tyska ägare när byggföretagen Skanska och Aker säljer sina aktier till Heidelberger Cement AB.

JAZZ. Som vanligt avslutar vi jazzklubbsäsongen med Esbjörn Svenssons Trio, berättar Munkkällaren som nu anlitar e.s.t. för fjärde året i rad.

RYKTEN. Det går rykten om att A7 i Visby skall flyttas till Kristinehamn, men både KA 3-chefen Tommy Jonsson och MKG-chefen Göran De Geer ser istället ljust på framtiden och är övertygade om att militären blir kvar på Gotland även i framtiden.

Artikelbild

HISTORISKT. ”En historisk seger” – så skriver GT om Bysarnas seger över Indianerna på motorstadion i Kumla. 22 gånger har Bysarnas lagledare Kurre Johansson varit med sitt lag i Kumla och förlorat alla gånger. Men inte nu!