De sitter i soffan hemma hos Peter Westberg på Fältgatan och pratar i munnen på varandra. Äventyret som de varit med om under eftermiddagen snurrar runt i huvudet och i magen.
- Det var kul men lite läskigt också. Man visste ju inte om han hade vapen på sig, säger Leo Takavarasha.

Visade polisen vägen
Pojkarna var ute och cyklade vid 14-tiden i går och tog en paus i gallerian på öster när de mötte mannen, som var kraftigt berusad.
- Han hade ett verktyg som han gömde i jackärmen. Då frågade vi vad han skulle ha verktyget till. "Jag ska sno en bil", sa han. Vi trodde han skojade men vi följde efter honom och såg när han tog den, en svart Toyota.
Först bröt han han upp bildörren och sedan tjyvkopplade han bilen och gav sig till slut av i full fart.
- Vi tog våra cyklar och följde efter honom samtidigt som vi ringde till polisen. Vi kom till en telefonist och vi ropade "det är ett bilrån". Då blev vi kopplade till en polis, säger Leo.
Flera av pojkarna ringde till polisen och fick kontakt så de kunde lotsa polisen efter biltjuven.
- Han körde mot rött ljus och höll på att köra på två personer. Sen höll han på att krocka med andra bilar och en krockade han med ett staket och när han skulle backa ut från staketet kom polisen och vi kunde visa dem vägen, säger Peter.
- Polisen hade pistoler och uppmanade biltjuven att hålla händerna över huvudet och sen tog de honom.

"Rådigt ingripande"
Pojkarna upplevde äventyret som en film "fast på riktigt". De berättar hur de tog genvägar för att hinna med i biljakten och att de inte tänkte på någonting annat än att hinna med för att ta fast tjuven.
På Andersrogatan slutade jakten och biltjuven, som är i 50-årsåldern och känd av polisen, kunde gripas.
- Det var ett rådigt ingripande av pojkarna och vi kommer att uppmärksamma dem vid ett senare tillfälle, säger vakthavande polisbefäl, Benny Melin. De hade hela tiden telefonkontakt med oss så att vi kunde spåra biltjuven.