Men som så många andra gotländska hus är det tillbyggt bakåt, och med en hel källare under huset och ett stort uterum i anslutning till ett stort garage blir det ganska rejält med utrymme ändå.
- Det var en stor renovering 1988 då bakbygget kom till. Så nu är det fem rum och kök på 153 kvadratmeters boarea, med 60 kvadratmeter biarea, berättar Eric Randlert.


Han är uppvuxen på Östra Vi i Visby och har fastighetsmäkleriet i blodet. Pappa Claes Randlert var med och grundade Mäklarhuset 1991 och äger det fortfarande.
- Jag var ofta med pappa och tyckte att det var intressant, och jag ville bli något inom ekonomi. Så jag började läsa till fastighetsmäklare 1999.
Det innebar en flytt till Gävle. Efter examen 2001 blev det några år som mäklare i Huddinge.


- Jag ville ha lite eget kött på benen och lära mig yrket den hårda vägen. Men 2003 ringde farsan och sa att det var dags att komma hem. Jag ville jobba med honom, och jag är ingen storstadsmänniska, jag gillar havet och naturen, så i oktober 2003 flyttade jag hem.
Det blev till en hyreslägenhet i hörnet Södervärnsgatan/Johansgatan.
- Sedan hittade jag kärleken och började leta hus.
Och det huset fanns närmare än han kunde ana, nämligen i samma kvarter. Från sin lägenhet hade han redan tidigare spanat in den rejäla altanen ovanpå bakbygget på det gula huset vid Stenkumlaväg, och han och Emma Thomsson fick köpa det.
- Läget på huset är jättebra. Här är det nära till det mesta: till stan, till Tallunden och hamnen. Och så har vi en skyddad tomt! När vi stänger grinden här är vi helt för oss själva.
- Men det bästa med huset var skicket. Det var bland annat ett nytt och modernt kök i anslutning till vardagsrummet. Det är bra förvaring i lådor - jag gillar inte öppna hyllor som kan samla damm.
- Vi ville ha ett hus som var bra i ordning; vi har inte så mycket tid till renovering, och jag är inte så händig. Men jag är intresserad av heminredning. Är du inte intresserad av hus och heminredning så är du i fel bransch om du är mäklare! säger Eric Randlert.


Nu har familjen bott i huset ett par år, och trots brist på händighet har det blivit en del renovering ändå.
- Vi har tapetserat vardagsrummet, ett sovrum uppe och så håller vi på med ett rum nere mot gatan. Sedan är det badrummen som är på G. De är 21 år gamla, men det är ingen katastrof, säger Eric Randlert.
- Man ska inte ha för bråttom med att renovera. Man måste flytta in och bo ett tag och känna efter vad det är man vill göra.
I trädgården finns en uteplats med ett trädäck stort som en dansbana och grillplats i hörnet. Intill, i anslutning till garaget, finns ett rejält sommarrum med infravärme och tv.
- Det är bra att ha när grabbarna är här och tittar på speedway. Jag tror att vi var femton som mest i somras, berättar Eric Randlert.


Han har funderat en del på skillnaden mellan Stockholm och Gotland när det gäller fastighetsaffärer.
- I Stockholm är det ett hårdare tempo. Det är visning på söndag, omvisning på måndag och tisdag och kontrakt på på fredag. Här är det ett mer humant tempo, vilket gynnar köparna. De kan sova på saken, gå till banken, kanske hälsa på grannarna.
- På Gotland köper man inte ett objekt, man köper ett hem!