Texten kommer från Houzz.se

 

För ett par år sedan var det väl ingen som kunde tro att vi skulle måla våra väggar rosa, men just nu syns nyansen överallt på mässor och i butiker, gärna tillsammans med brända gula och roströda toner. Här kommer inspiration som visar hur du kan använda olika nyanser av rosa i alla rum i hemmet.

Vardagsrum I vardagsrummet kan du plocka upp den elegant pudriga rosa väggfärgen i kuddar och konst. Det ger ett enhetligt och balanserat intryck.

Kök Tycker du att det blir för mycket med ett helrosa kök? Satsa då bara på en rosa köksö. Möbeln sticker ut, utan att ta över allt för mycket.

Matsal Pigga upp matsalen genom att skapa en rosa fondvägg – perfekt för både vardag och fest. Här har man dessutom lyckats balansera det rosa med gula sittdynor, se bara till att det finns ungefär samma mängd svärta i båda kulörerna så det blir balans.

Sovrum I sovrummet vill man slappna av och därför kan man med fördel välja en mjukare nyans av rosa. Få färger blir mysigare med en mild belysning.

Arbetsrum En stark rosa nyans passar utmärkt i arbetsrummet där man vill vara kreativ och ständigt få ny inspiration. Bakom dörrarna i den här syhörnan ryms en massa tyger, trådar och attiraljer.

Badrum Matcha den ljusrosa färgen med andra dova nyanser för att få ett sofistikerat intryck.

Barnrum I barnens rum får man gärna använda klara färger. Håll ihop intrycket med olika starka nyanser av rosa.

Hall Hallen ska vara välkomnande och då passar en klar rosa väggfärg perfekt. Kombinationen med de klargröna detaljerna här ger ett både klassiskt och nydanande intryck.