När tomterna längs Greta Arvidssons gata lades ut till försäljning 2016 talades det om en "unik möjlighet", då det inte hör till vanligheten att regionen säljer ut tomter i Visby på öppna marknaden. Men nu gör de det igen, den här gången på Remontevägen i östra Visby.

Totalt är det 14 tomter i kvarteren Rustmästaren och Kaptenen, som ligger mellan Follingboväg och Greta Arvidssons gata, som är ute till försäljning för 1,5 miljoner kronor styck. Av de 14 tomterna har bud lagts på åtta av dem. Det högsta budet ligger just nu på 1 725 000 kronor.

– Tomterna är relativt stora för att vara Visby. Det är jättekul att det byggs nya villor i Visby, förutom Greta Arvidssons gata har det inte hänt på tio år, säger Peter Tumegård, mäklare vid Fastighetsbyrån.

Artikelbild

| Vid Remontvägen i Visby säljer Region Gotland nu 14 villatomter i ett helt nytt bostadsområde på A7-fältet.

Regionens försäljning av villatomterna på A7-området Malajen, som ligger på Greta Arvidssons gata, bröt mot avtalet då mäklaren låtit bli att annonsera ut dem i lokaltidningarna. Anledningen var att regionen ville hinna klart med affärerna innan årsskiftet 2016-2017. På tre dagar var affärerna klappade och klara. Men på grund av avtalsbrottet valde regionfullmäktige att stoppa försäljningarna och de lades därmed ut på marknaden på nytt.

Den här gången har tomterna annonserats i både Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda och intresset är, enligt Peter Tumegård, stort.

– I huvudsak är det familjer mellan 30 och 50 år som är intresserade, säger han.