Nedan hittar du en lista med ett urval av Gotlands trevliga secondhandbutiker. Tips: Om du vill hålla dig uppdaterad om vilka loppisar som är på gång just nu kan du bland annat kika på Lokus och i Loppisguiden Gotland på Facebook.

Visby:

Gåvan är Pingstkyrkans second handbutik på Stenkumlaväg i Visby. Eftersom butiken bara har öppet på tisdagar och lördagar brukar kön ringla sig ordentligt lång utanför entrédörrarna vid öppningsdags.

Artikelbild

| Unika julklappar hittar du på öns secondhandbutiker.

När du fyndat på Kupan i Visby bland grejer, kläder och böcker kan du passa på att ta en kaffe för en liten peng. Eftersom överskottet går till Röda korsets hjälparbete, gör du dessutom en humanitär insats. Kupan finns både på Gråbo torg och på Norra Hansegatan i Visby.

På kooperativet Återanvändarna på Herkulesvägen i Visby, kan man handla udda och originella saker för en billig penning. Butiken är ett socialt företag, genom de pengar som kommer in i verksamheten skapas fler arbetstillfällen.

På butiken 4-Home på Kolonigatan i Visby kan du hitta coola second handprylar till ditt hem. Butiken drivs av Sara Nyroth som har en stor passion för inredning.

Toggas Byggåtervinning & antikt ligger mittemot infarten till Visby flygplats. I den populära prylbutiken som drivs av Torgny ”Togga” Samuelsson finns ett stort utbud av second hand och byggtillbehör.

Artikelbild

| Lampa i retrostil, snygg när det skymmer.

Hos Gotlands katthems loppis 9 Liv på Herkulesvägen i Visby, går alla intäkter oavkortat till driften av Gotlands katthem. Butiken är välfylld, med alltifrån kläder, till möbler och husgeråd.

Fröjel Retro & design, som gjort sig ett namn bland trendkänsliga har tagit delar av sitt sortiment från butiken i Fröjel och öppnat en butik på Adelsgatan i Visby. Designbutiken som drivs av Göran och Margitha Björnberg, är specialiserad på skandinavisk formgivning.

Längs med konst- och hantverksstråket på S:t Hansgatan ligger Akantus design & inredning, med en spännande blandning av antikt och nytt. Ett av rummen har inretts som en antikdel, med en härlig blandning av gamla slagbord, häftiga skolplanscher och vackra lampor.

Sedan drygt tio år driver Karl-Johan Frisk som har ett genuint intresse för antikviteter, Memo antik på Stora torget. Han har koncentrerat sig på föremål med mycket form, främst från 1800-talet.

Övriga Gotland:

Åsa Hallin driver vintagebutiken Kuriåsa i en gammal lada på familjens gård strax norr om Hemse. Hon har en stor passion för gamla prylar och har laddat sin butik med allt du behöver när du ska ineda ditt hem.

När du fyndat bland grejer, kläder och böcker på Kupan i Hemse kan du passa på att ta en kaffe för en liten peng. Den populära möteplatsen ligger i den före detta Stuvboden i den norra delen av samhället.

När du är i Stånga och kör mot Burs, hittar du Tellungs loppis som drivs av Helene von Bahr. I den välsorterade loppisen som ligger i en gammal lada på gården, kan du fynda både retrodesign, porslin, textil och mode.

Elin Broberg drev tidigare vintagebutiken Lyckliga Gatan i Midsommarkransen i Stockholm. För några år sedan gick flyttlasset tillsammans med familjen till en gammal Gotlandsgård i Eksta och Lyckliga Gatan blev Lyckliga gården. Nu är hela ladan vid Bopparve fylld med vintageprylar!

Förutom att Åke Grönlund är auktionist, driver han en antikaffär på Storgatan i Slite. Butiken är fullproppad från golv till tak med kristallampor, tavlor, slagbord och allmogestolar.

På Tullhagsplan i Slite ligger en av Röda korsets alla Kupor. I den trevliga cafédelen samlas hantverkare och pensionärer vid niotiden på morgonen över en morgonfika så att det blir så där mysigt bullrigt.

På Kronhagsvägen i Fårösund ligger ytterligare en Kupa, som har öppet alla dagar utom söndagar. Här kan du fynda kläder och grejer och köpa fika samtidigt som dina pengar gör nytta.

På det passande namnet Marknadsggatan ligger mötesplatsen Kupan i Klintehamn. Förutom en secondhandbutik finns det ett litet café i lokalen.

 

Saknar du någon loppis i sammanställningen? Mejla redaktion@helagotland.se så lägger vi till dem!