Singelolyckan inträffade på en av de småvägar som går söder om Visborgsområdet. 

Personbilen som de tre personerna färdades i, två män och en kvinna, körde av vägen vid en t-korsning efter att ha kört in i en jordvall som avgränsar den tvärgående vägen i korsningen. Samtliga inblandade är hemmahörande på Gotland.

Två bilar från räddningstjänsten samt ambulans och polis kallades till olycksplatsen klockan 23:23 på onsdagskvällen.

- Det är i alla fall två stycken som är illa skadade, men jag vet inte om de är fastklämda i bilen eller inte, sa en operatör på Storstockholms brandförsvar strax efter klockan 23. 

Enligt SOS Alarm var två av de skadade inte kontaktbara.

Samtliga inblandade i olyckan fördes med ambulans till sjukhus. Under natten avled en 26-årig man, hemmahörande i Visby, av sina skador. 

- De andra två, en kille och en tjej, vårdas fortfarande på sjukhus med svåra skador, säger Björn Tannfelt, länsvakthavande polisbefäl.

Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart. Polisen kommer fortsätta att utreda händelsen under torsdagen. 

- Vi håller på och sammanställer vittnesförhör men orsaken vet vi inte ännu mer än att de nog kört med ganska hög hastighet, säger Björn Tannfelt. 

En teori är att bilarna kört ikapp med varandra. Boende i området hade hört motorljud från bilar i området som körde fort alldeles innan olyckan.

Detta var den andra dödsolyckan på Gotland under samma dygn. Tidigare på onsdagen dog en kvinna i 80-årsåldern sedan två bilar kolliderat i Klintehamn.