Kallis Bengtsson är en Dolle-elev som nu reser runt i landet och ger dragspelskonserter. Han berättar:
- Efter så gott som alla konserter kommer det fram människor och vill prata när de fått reda på att jag haft Dolle som lärare. Alla kände stor beundran och respekt för honom och det gör mig stolt att jag har haft honom som lärare, vän och idol.
Kallis Bengtsson är glad och kommer att vara "evigt tacksam" för allt det som Dolle gett honom som musiker och människa.
-  En sak vet jag och det är att himmelen har blivit en dragspelare rikare för visst finns det dragspel åt alla i himmelen, säger Kallis.

Kalle Jacobsson har spelat mycket tillsammans med Dolle under många år. De båda visste om varandra men träffades inte på riktigt förrän i Gutebälgarna. När väl kontakten var etablerad kom de också att bilda en egen duo.
- Han var strong på att arrangera, säger Kalle. Det är verkligen inte lätt att göra bra arrangemang för flera dragspel, som låter så lika, men det fixade han.
Det var också till stor del Dolles förtjänst att Gutebälgarna blev ett sådant framgångskoncept.
- Vi hade bestämt oss för att inte vara som alla andra dragspelsklubbar. Vi skulle vara svängigare, säger Kalle Jakobsson.
Han beskriver hur det var att spela tillsammans med Dolle.
- Det var så lättsamt, vi behövde aldrig några papper eller liknande. Vi kom så bra överens.

En av de många som spelat ihop med Dolle är Erling Lindvall.
I orkesterdiket på Rondo i Klintehamn samarbetade de i När-revyns orkester under fyra revyer på 1970-talet. Det var då När-revyn nådde sin allra största popularitet och det vill inte säga lite. En bra bit över 20 000 personer hade man som publiksiffra vid de senaste Rondo-revyerna. Det märkliga i sammanhanget är att dragspelsvirtuosen Dolle stod i orkesterdiket och spelade ståbas!
- Det är nog det som jag är mest imponerad av med Dolle, säger Erling Lindvall, som var kapellmästare. Tänk att en så duktig dragspelare kunde lära sig att spela bas också!
-Min första kontakt med Dolle fick jag när jag som 18-åring åkte till stan och köpte Dolles dragspel, som han hade annonserat ut, berättar revyskaparen Allan Nilsson.
Allan framhåller Dolle som ett föredömde när det gäller dragspelsmusik och han minns att man då och då kunde höra Dolle spela i riksradion under de 20 minuterna som föregick nyheterna mitt i dagen.
När Bacchi Bröder började dela ut sin årliga utmärkelse Vandringskäppen var det ingen som helst tvekan om vem som skulle ha den först. - Dolle Muthas, bland annat för hans hjälpsamma sätt mot ungdomar.
På helagotland.se finns följande vittnesbörd:
- Man behövde inte betala kontant. Han hade sin lilla bok där han antecknade hur mycket man var skyldig och man betalade när man hade pengar.