För några veckor sedan gick Svenskt Näringsliv på Gotland ut med en uppmaning att nominera ”Gotlands mest företagsamma människa 2013”. Det blev ett stort gensvar, berättar Anders Thomasson, Svenskt Näringsliv på Gotland.

- Det är en imponerande samling duktiga företagare som valts ut. Fem riktiga jobbskapare, säger Anders Thomasson om finalisterna till tävlingen.

De utvalda är Anna och Jerry Engström vd och rektor, Guteskolan, Visby och Klintehamn, Jane Lindell delägare i Hattstugan Vård & Utbildning AB, När, Henrik Jakobsson grundare av  Gotlandssnus, Robin Malmqvist VD,  iVisby Tryckeri,  och Eva Werkelinvd för Kneippbyn Resort.

Temat i årets tävling är just att lyfta fram de som skapar arbeten på Gotland. Det är andra året som Svenskt Näringsliv utser "Gotlands mest företagsamma person". Förra året vann Tobbe Björck i Burgsvik.

- Vi pratar mycket om fler arbeten men alldeles för lite om varifrån de ska komma. Det är därför det är viktigt att lyfta fram just dessa människor, poängterar Anders Thomasson.

Anders Thomasson berättar att man fick in en "fantastisk och imponerande" samling nominerande till tävlingen.

- Vi fick in ungefär 45 bidrag och de som valdes ut har det gemensamt att de skapat jobb men att de också är innovativa som företagare.

Röstningen startar idag och röstar gör du genom att gå in på Svenskt Näringslivs hemsida på Gotland.Röstningen är öppen fram till den 29 november.

Länken hittar du här.

- Den som får flest röster vinner. I fjol fick vi ungefär 1 000 röster och i år hoppas vi såklart på ännu fler.

Vinnaren avslöjas vid en prisutdelning på Frimurarlogen den 6 december dit alla finalister är inbjudna.

I juryn sitter Anders Thomasson från Svenskt Näringsliv på Gotland, regionsstyrelsens ordförande Åke Svensson, Mats Pettersson redaktionschef på Helagotland.se, Lisa Blochmann egen företagare på Fårö och fjolårets vinnare Tobbe Björck från Burgsvik.