De som kommer att vara med i nästa års upplaga av Gotlandsrevyn samlades i dag i Siltegården för att gå i genom manuset till den kommande revyn. I år är det en nykomling i gruppen och det är Bittis Jakobsson, känd från Ainbusk och Glimra, som ersätter Anna Jankert som inte kan vara med i år.

– Vi har försökt att få med Bittis i många år och hon har bland annat spelat lite ute i Stånga. Men nu kände hon att fungerade med allt det övriga i livet att göra det här, så det var väldigt roligt, säger Peter Jankert.

Roland Olsson är den som har skrivit manus och nu kommer man att tillsammans gå igenom manuset och efter det kommer han troligen att få lite feedback på det han skapat.

Artikelbild

– Vi diskuterar och lyssnar på musik som är föreslagen. Sedan kommer vi att börja repetera i början av november, säger Peter Jankert.

Manusförfattaren Roland Olsson säger att det ur ett revyperspektiv varit ett svårt år och att man tvingas att tänka mer brett.

– I år finns det ingen självklar grej att ha med. Förra året var en av de bästa revyerna. Det hände mycket, som till exempel att ringmuren rasade, säger Roland Olsson.

I år kommer man även att spela lite mer nationella händelser än tidigare.

– Vi kommer bland annat att ha med något om det kommande valet, grejen om att köpa boendebiljetter på Birkagården i parkeringsautomater och konserten med öns kyrkklockor, säger Peter Jankert och Roland Olsson som dock inte vill avslöja vad årets revy ska få för namn.

Hur sent kan man plocka in händelser i revyn?  

– Det är aldrig för sent. För oss kan det vara en vecka eller dagen innan revyn startar. Det har hänt att vi plockat in grejer under tiden revyn varit igång, säger Peter Jankert och Roland Olsson.

Noterbart är att Evert Jansson och Bengt-Åke Rundqvist, debut i fjol, kommer att dela på en roll. Rundqvist spelar i januari och Evert Jansson i februari.

– Båda ska ut och resa. Så det passade bra, men den här gången är det definitivt värt att se revyn två gånger, säger Peter Jankert och skrattar.