Team Ekeby har vunnit VM i kubb tolv gånger under de 18 år som spelen har pågått. Därför tyckte publiken att det var dags att förnya världsmästerskapet.

Det blev inte lätt för Team Ekeby att slå de svenska mästarna eftersom publiken hela tiden hejade på Berras sorkar.

Men efter två jämna set blev det dags för det avgörande och ungdomarna i Berras sorkar blev aningen nervösa. Därmed kunde de regerande världsmästarna behålla sin titel, även om de också missade, bland annat genom att missa kungen en gång.

- Nästa år tar vi dem, sa Tom Thomasson och försökte sig på ett snett leende.

Nej då, de var inte besvikna eftersom de inte hade varit säkra på att ens gå till final.


Berras sorkar
Förra året blev Berras sorkar SM-mästare i Nybro i Småland och de kommer att försöka behålla sin titel även i år när SM går av stapeln.

Berras sorkar består av Alexander Karlsson, Tom Thomasson, Simon Pettersson, Joakim Gardell, Linus Pettersson och Björn Winarve. De kommer från Alva och Rone.


Medlemmar från Alva
Även Team Ekebys lag har tre medlemmar från Alva. Det är Stefan Hansson med sina söner, Tobias och Marcus. Terry Ekelöf med brodern, Joakim, kommer från Källunge och Greger Westerlund från Klintehamn.

På tredje plats kom laget Gloria Victis från Rone, de fick också domarnas Fair play pris.

Kubbgeneralen, Bibbi Olsson, var trött och euforisk över att årets VM i kubb har gått så bra.

- Det har gått jättebra. Alla har varit glada och nöjda och vad jag vet har inget hänt som har krävt polisens insats.


Ridande polis
"After kubb" på lördagskvällen lockade en hel del folk. Lisa Lindgren, Änggårde, höll i puben och Deja Vu stod för musiken.

Under dagarna som VM i kubb pågick fanns fyra ridande poliser på plats och även ungdomsgruppen.

- Det var lugnt under kubb-VM, säger vakthavande polisbefäl, Mats Lindkvist. Inga anmälningar har kommit in och vi behövde inte köra in någon till Visby.