Vattengympa.

Smaka på ordet - dyker det kanske upp en till åren kommen tant med grått hår och badmössa i tankarna..?

Alla som har den bilden av vad vattengympa är, har förmodligen inte besökt någon ny träningsanläggning med vattenbassäng. Att dagens anläggningar har ett betydligt bredare klientel kunde var och en konstatera som i lördags besökte invigningen av Korpens vattencenter på Skarphäll.

Artikelbild

| Pass. Mikaela Stuxgren och Susanne Pettersson Stuxgren leder ett träningspass med publik.

Där det tidigare varit en butik och verkstad för plåtarbeten, plaskar numera folk i åldrar från tre månader till 90 år omkring under ledning av någon av Korpens aktivitetsledare.

- Hit kan alla komma som behöver stärka kroppen med lättare träning. Tidigare kom många till oss med recept på fysisk träning. Men det behövs inte längre, säger Anna Sandell Skoggren, distriktschef och friskvårdskonsulent.


Välmående
Det handlar således om friskvård i högsta grad.

- Meningen är att man ska träna för sitt välmående. Det här är inte en rehabiliteringsbassäng, betonar hon.

Korpen hoppas att man ska locka företag och organisationer att hyra anläggningen för att erbjuda vattenburen friskvård till sin personal.

Att röra sig i vatten är mycket skonsamt för kroppen, något som ett par av byggarna som varit med och byggt anläggningen också har upptäckt.

De finns med på den långa listan över nya personer med behov av vattenträning.


Instruktörer
Bassängen håller 32 grader. Men det är aldrig fritt fram i vattnet.

- Vi har alltid våra instruktörer på plats, berättar Anna Sandell Skoggren. Träningen sker i bestämda 55-minuterspass.

Anläggningen finns i de lokaler som tidigare hyste Eklunds plåt. Det är för övrigt det företaget som byggt träningscentret och som hyr ut det till Korpen.