Vad är det här för en mässa?

- Vad jag förstår så har det blivit den största mässan för barn- och mammakläder. Den började den 23 augusti och pågår i tre dagar. Jag är inte där själv, utan en distributör visar upp mina kläder.

Du startade företaget under mammaledigheten, hur ser framtidsplanerna ut?

- Jag hoppas ju att det här till slut ska gå ihop sig så jag kan jobba med det på heltid. Just nu är jag mammaledig från mitt heltidsjobb som kommunikatör. Jag har återförsäljare lite här och där i världen nu, kläderna har bland annat blivit väldigt poppis i Holland. Det känns jättekul och jag hoppas mycket på mässan i Tokyo.

Dina kläder är ekologiska och tillverkas under rättvisa förhållanden. Varför då?

- När jag fick barn så kändes det viktigt att kläderna skulle vara ekologiska. Kläderna tillverkas i Turkiet av fabriker som har rättvisa förhållanden för sina arbetare. Samtidigt saknade jag lite coolare kläder så mina plagg har tryck med Jimi Hendrix och Elvis till exempel.

Då och då kommer larm om giftiga ämnen som finns i våra kläder. Har det varit svårt att göra ekologiska och rättvisa kläder?

- Det är jättebra att det uppmärksammas hur kläderna tillverkas. Det är nog få personer som tänkt på vad kläderna kan innehålla. Det blir lättare och lättare att hitta fabriker som arbetar ekologiskt och rättvist. Men det svåra för mig som är liten och nystartad är att jag beställer så små volymer så det blir ganska dyrt. H&M skulle verkligen kunna göra skillnad om de ville, för de beställer mycket stora volymer.