Visserligen är det två dagar kvar av veckan. Men programpunkterna är i stort sett över. Det som återstår är Göran Hägglunds (KD) och Jimmie Åkessons (SD) partiledartal i dag och i morgon. Frånsett detta händer inte speciellt mycket. De flesta har dessutom redan hunnit åka hem.

P1 morgon avslutade med tre snabba partiledarintervjuer i går morse med i tur och ordning Håkan Juholt (S), Hägglund och Åkesson. Tidigare har det varit en om dagen.


***
Veckans snackis som vi inte har skrivit något om har varit dimman. I stort sett varje dag har de delar av Visby där Almedalsveckan haft sitt centrum beslöjats med en tjock dimma, som också drog med sig kyla. När jag skulle hämta min ackreditering i söndags var det 27 grader i Östercentrum, 14 i hamnen. Och så har det sett ut nästan varje dag. Men vädret har varit ganska väl anpassat för alla seminarier eftersom den värsta värmen har hållit sig på avstånd.


***
Snackis två är alla seminarier. Och framförallt: var kommer alla människor ifrån? Varje möte jag har besökt har varit mer än överfullt. På M/S Sigyn, på Högskolan, på olika restauranger och alla andra lokaler har människor suttit i trappor, och tryckt upp sig mot väggar för att få vara med och lyssna och förstå.

Frågan är nu osökt hur mycket större kan den här veckan bli?

Jag har fått den frågan flera gånger under veckan, men den är omöjlig att svara på. Jag trodde att toppen var nådd i fjol med 1 386 evenemang. Men i år blev det hundra till.


***
För att förstå hur stort Almedalen är som begrepp sökte jag på ordet och fick 5 940 000 träff på Google. Samma sökning på Fredrik Reinfeldt gav 4 270 000 träff och på Alex Schulman 812 000. Baracks Obamas 717 miljoner träff är dock svårslaget.


***
KRIS, kriminellas revansch i samhället, var hetast i Almedalen den här sommaren enligt Pr-byrån Westanders jury . Ett överraskande val. Men inte alls så dumt. Kris har synts precis överallt med sina svarta t-shirts och varit lyssnare på väldigt många seminarier.


***
Almedalsveckan har en stor tjusning, men jag tycker att den ligger helt fel i tid. Veckan efter midsommar skulle vara mycket bättre. Då är det fortfarande ganska tunt med turister. Nu känns det som om veckan stör den vanliga turismen. Det är inte många barnfamiljer som har råd att hyra något i Visby med nära omnejd den här veckan.


***
På tal om publik. Partiledarna har nog aldrig tidigare dragit så många åhörare som den här veckan. Bara det en spännande utveckling.