I dag smygstartas utdelningen av vinstcheckar då några av lottköparna på vinnande postnummer 621 45 får besök av vinstutdelarna Sandra Dahlberg och Kim Kärnfalk. De stora checkarna sparas till på söndag då det blir tv-inspelning i Visby och resten av miljonerna ska delas ut.

- Vi har varit runt och överraskat en hel del glada vinnare och kommer att fortsätta under hela eftermiddagen säger Emma Knutsson som är pressekreterare hos PostkodLotteriet.

Redan idag har alltså flera lottköpare på Gotland på det vinnande postnumret fått besök av Sandra Dahlberg , Kim Kärnfalk och tv-teamet som kom med checkar.

De som fått besök i dag har även chans att vinna en större summa pengar på söndag för det är först då de stora summorna delas ut.

- Ja, vi kommer alltså tillbaka på söndag för att dela ut resterande 106 miljoner, berättar Emma Knutsson. Söndagens evenemang blir i form av en inspelning vid Kaiserport, med Rickard Sjöberg som programledare.

Emma Knutsson berättar att Olle Hedberg kommer att uppträda på hemmaplan tillsammans med sina kollegor Minnah Karlsson och Andreas Weise.

 

Det är andra gången som GrannYran kommer till Gotland. Förra gången var i oktober 2008 då 58 miljoner kronor gick till 54 vinnare i Tingstäde. Då vann grannarna Tiia Holmer och Gerd Stenström 24 respektive 19 miljoner kronor.

- Den här gången ligger det över hundra miljoner kronor i potten. Hur dessa vinster fördelas beror på vilken postkod man har i sitt postnummer.