Det luktar illa när hon öppnar dörren till källaren.
För precis som tidigare så var det inte bara dagvatten som tog sig in i källaren, utan även avloppsvatten som bubblade upp ur golvbrunn i gången där trebarnsfamiljen har sitt förråd.
- Vi har lärt oss av tidigare översvämningar att inte ha något direkt på golvet, utan på träpallar med plast ovanpå. Men vi måste ändå plocka ut allting ur förrådet för att få bort vattnet.
Det som gör Veronica Glansholm riktigt arg är att hon tycker att Gotlandshem inte tar problemet på allvar.
- De skyller på kommunen och råder oss hyresgäster att kontakta våra försäkringsbolag. Men därifrån får vi ingen ersättning eftersom vi inte har något som är värt en massa pengar i förrådet. Men där finns ju sådant som är värt mycket för oss och som inte går att ersätta. Annars hade vi ju slängt det.

"Det bubblade bajs"
Vid 22-tiden i onsdags kväll gick Veronica Glansholm ned i källaren. Det häftiga regnandet gjorde att hon blev orolig för ännu en översvämning.
- Det bubblade upp vatten och bajskorvar ur brunnen, och det sprutade upp vatten ur ett rör där ledningen till en ny elcentral kommer upp, berättar hon visar i sin kamera hur hon fotograferat och filmat hur det såg ut.
Precis som i källargångar och förråd stod vatten i cykel- och barnvagnsförråd kvar i går förmiddag, även om mycket sjunkit undan genom betonggolvet.
- Huset tar skada av de här översvämningarna, säger Veronica Glansholm och visar på fuktskadade väggar där färg och puts rasat och matförråd där det luktar mögel. Dessutom har vi fått silverfiskar i lägenheten och det är väl ett tecken på fukt.
Gotlandshem ryckte ut till Mästergatan på onsdagskvällen när de fått samtal om översvämningen. Och i går förmiddag började arbetet med att suga upp vattnet, fukta av och sanera.
- När det blir sådana här mängder vatten så finns det inte plats för allt, och då kan avloppsvattnet gå upp bakvägen. Mästergatan är värst drabbad även om vi haft mindre problem även på andra ställen, säger Gotlandshems förvaltningschef Per-Ewe Boberg.

Hittar inte felet
I går fick hyresgästerna en lapp om att kolla sina källarförråd. En container för sådant som skadats och behöver kastas ska också ställas ut på Mästergatan.
- Vi vet inte vad felet är. Vi får ta kontakt med kommunen för en diskussionen om vems ansvar det är, säger Per-Ewe Boberg.
Kommunen ansvar för vatten- och avloppsrören till fastighetsgränsen.
- Vi gör ofta utredningar - kanske ett par i veckan - men det är ytterst sällan problemet är kommunens. Vi arbetar med vårt nät för att förebygga sådant här. Felet sitter ofta inne i fastigheter eller beror på dålig dränering. Det tråkiga är att det alltid är de enskilda kommuninvånarna som får sitta emellan när det diskuteras vems ansvar det är, säger Lotta Pettersson, vikarierande VA-områdeschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.
Räddningstjänsten hade i går inte fått några samtal om översvämningar.
Och Mats Olofsson, skadechef på Länsförsäkringar, uppger också att det var lugnt trots det häftiga regnandet.