- Inga papper har skrivits på än och då kan jag inte säga vem vi förhandlar med. Innan det är klart kan det alltid hända saker, säger Pigge Werkelin som är fastighetsägare till Tott hotell.
Sommaren 2008 stod hotellet klart, som kostat omkring 350 miljoner kronor att bygga. 118 strandnära lägenheter fanns att hyra ut när bostadsägaren inte bodde där själv. Stureplansgruppen fick i uppdrag att driva verksamheten.
Efter två somrar gav de upp och meddelade att rörelsen inte var lönsam. De sa också att de gått back med fem miljoner kronor.
Hotellfastigheten tillhör en bostadsrättsförening medan de allmänna ytorna med reception, spa och restaurang ägs av Pigge Werkelins bolag, Visby Camping AB.
En ny operatör behövdes och arbetet med att hitta denna, inleddes. För några månader sedan fanns det fyra företag som var intresserade av att ta över verksamheten på Tott hotell.
- Sedan kom det till ytterligare två intressenter, säger Pigge Werkelin.
Idag finns det två spekulantervkvar, och en av dessa håller man på att skriva kontrakt med. Enligt Dagens Industri är det hotelljätten Rezidor, med bland annat varumärket Radisson Blu, som ska ta över.
- Jag kan inte säga vem vi förhandlar med innan vi är överens och har skrivit på kontraktet. Det pågår slutförhandlingar och vi skulle ha varit klara nu. Om inte affären går i lås finns det en till köpare som vi kan förhandla med, säger Pigge Werkelin.
Enligt planerna ska den nya driften vara igång från och med 1 maj. GTS Affärs & Privatresor AB i Visby tar emot bokningar och en första konferens är redan inbokad. Enligt Pigge Werkelin är beläggningen bra.