Under tre onsdagar i februari och studieförbundet vuxenskolan i Klintehamn haft en kurs i temat "Italiens mat och kultur", i Ian Zazzis regi.
Verksamhetschefen Pia Hederstedt förklarar:
- Jag känner Alexandra sedan tidigare. Hennes pappa Ian känner jag också, han bor ju i Lojsta. Jag ville hålla en italiensk kurs och frågade Ian om han var intresserad av att leda den. Och som bonus lovade Alexandra att laga mat med oss som kursavslutning.

Toscana
Tolv personer har deltagit i kursen, nio kvinnor och tre män. Lena och Lars Högdahl är gifta och ska hyra en italiensk vingård i Toscana i april, när Lena fyller jämt. För dem kunde inte kursen ligga bättre i tiden.
- Vi har aldrig varit i Italien, mest i Spanien. Därför tyckte vi att det var ett perfekt tillfälle att få lära oss om den italienska maten och kulturen, säger Lars och gör tummen upp för både mat och kultur.
Men så var det det där med avslutningen. För redan klockan tio i lördags förmiddag samlades tolv förväntans fulla deltagare och en stolt pappa för att lära sig mer av Alexandra Zazzi. Hon styrde och ställde i köket under flera timmar. Visade hur pastaknyten skulle göras, sippade på och provsmakade olivoljor, berättade om skinkor och ostar. Och vid 14-tiden på eftermiddagen kunde de nyblivna kockarna sätta sig till bords och inta en äkta italiensk buffélunch.
-  Det är första gången jag gör något sådant här. Jag har verkligen haft jätteroligt. Det är alltid roligt att laga mat tillsammans med pappa, säger Alexandra och ler och erkänner utan omsvep att i köket är det hon som bestämmer.
Pappa Ian säger inte emot. Men när det är dags för avsmakning och tips på vin tar pappa Ian över.
- Jo, så är det, säger han nöjt.
Alexandra har tidigare haft en restaurang tillsammans med sin familj i Göteborg. Nu arbetar hon som frilans i stället, har matlagningskurser, föreläsningar och catering.
För henne var det aldrig någon tvekan om att hon ville hålla på med mat.
- När jag var liten och var hemma i Italien med farmor var jag alltid i köket med henne. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att laga mat, säger hon.

På Lojsta
När pappa och dotter pratar sker det ofta i munnen på varandra. De gestikulerar och åsikterna drar i bland i väg. Men det är alltid med glimten i ögat.
- Jag kan nog vara ganska bossig, säger Alexandra.
- Det händer att jag pekar med hela handen.
Helgens kurs på Gotland kan hon tänka sig fler upplägg av.
- Verkligen. Det har varit jätteroligt. Pappa bor ju här på Lojsta, så det är bara för mig att komma, säger Alexandra.