Beskedet kom vid en personalinformation under fredagseftermiddagen.
Ny vd blir Marie Ahlgren, i dag ekonomichef på Gotlands Media. Hon tillträder sin vd-tjänst redan nu på måndag.
– Jag lämnade beskedet den 2 februari. Jag vill ha tid att göra andra saker i framtiden. Bland annat är jag tränare för tre galopphästar, säger Lars Herlin som påpekar att han trivts bra i företaget:
– Annars hade jag aldrig stannat så länge. Jag känner mig som en vinnare och det är med glädje som jag lämnar över till Marie Ahlgren.

Medverkade vid mötet gjorde även Lennart Foss, koncern-vd för Nya Tidens Media, som äger Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda och helagotland.se.
– Det är mycket roligt att det blir en kvinnlig vd på Gotlands Media. Skälet till att bytet sker fort beror på att det är en intern tillsättning och det var inte ett svårt beslut när vi hade en så utmärkt person i Marie, säger Lennart Foss och tillägger:
- Hon har ett gediget förflutet, känner ön och kan siffror.

Tillträdande vd Marie Ahlgren är 49 år, född i Skåne, uppvuxen i Södertälje och kom som 11-åring till Gotland. Hon utbildade sig till ekonom i Sundsvall.
– En del av vd-tjänsten är kombinerad med viss ekonomihantering. Men mycket av ekonomin kommer att skötas i Norrköping framöver.

Artikelbild

| Lars Herlin kommer ägna stor del av framtiden åt sitt stora hästintresse.

   Hur känner du inför det nya jobbet?
– Det känns jätteroligt. Det blir en utmaning, men jag känner att jag har personalens stöd, säger Marie Ahlgren.