Framgången bottnar i hennes sons behov.
- Robin behöver personlig assistans och jag ville ha ett jobb som fungerade ihop med hans funktionsskada, berättar hon om företagets start.
Carina Funck tillhandahåller personliga assistenter. Hon började i liten skala och nöjda kunder har gjort det möjligt att utvidga verksamheten.
- Det har spridits från mun till mun.

Tror på sin idé
I dag vågar hon tro på sin idé och har 13 brukare och 75 anställda knutna till företaget. Om det blir fler vill hon inte säga.
- Vi utvecklar organisationen efter hand och har ständigt nya idéer. Men utan kompetent personal hade det inte gått.
Priset får hon "för att hon med stor entreprenörsanda, rätt timing och känsla, startat ett snabbväxande företag i en av "de nya branscherna" där företagen verkligen gör skillnad för kunderna".

Intresse och nyfikenhet
"Guldtackan" som går till Årets Marknadsförare fick Gute vin. Lotta och Lauri Pappinen har utvecklat ett livaktigt och attraktivt mat- och upplevelseföretag i Hablingbo genom att flitigt och idérikt skapa intresse och nyfikenhet kring företaget.
Hellé och Björn Henriksson blev årets innovatörer med sin pillerask. Deras företag heter Active Focus.
- Var inte rädda, försök satsa. Har ni idéer ni tror på, så kör, sa Björn Henriksson.
I den yngre skaran fanns Rasmus Evensen som blev Gotlands Unga Företagare 2009.
Utmärkelsen ges till en ung företagare som genom nytänkande, kreativitet och sin personliga mognad visat prov på ett betydande entreprenörskap och därför är ett gott föredöme för andra gotländska ungdomar.
- Jag har valt att inte ha anställda utan jobbar i nätverk och tar in kompetens när det behövs, sa han som jobbar med marknadsföring på internet.
Gotlandsflyg utnämndes till Årets näringslivsutvecklare för att de skapat ett billigt flygalternativ.
Nyckeln till deras framgång fick verksamhetschefen Ola Mattsson redogöra för:
- Vi ser möjligheter och inte problem. Och vi ger aldrig upp.
- Nyfikenhet och okunskap är också en framgångsfaktor, säger delägaren Eva Werkelin som passade på att hylla gotlänningarna.

Jättetack
- Utan er hade vi inte varit där vi är idag. Jättetack hela Gotland, passade hon på att säga.
I motiveringen sägs att deras koncept för affärsflyg har gett konkurrenskraftiga flygpriser som utan tvekan haft en positiv påverkan på gotländskt näringslivsutveckling.