På uppfarten framför familjen Werkelins hem vid Brissund står en klarröd Volkswagen cabriolet parkerad. Det var den Pigge och hans hustru Monika gled iväg i när de skulle testa kärleksnästet på Gotlands sydvästra kust.
Kärleksnästet är entreprenören Pigge Werkelins senaste koncept.
Som alltid har han utgått från sig själv.
- Att göra något för en grupp man inte tillhör själv funkar inte. Då kan man aldrig nå ända fram, säger han.

Ett problem för många
Som småbarnspappa mitt i karriären, med fulltecknad kalender och tusen engagemang vet han att det alltför ofta blir parrelationen som får stå tillbaka.
- Man ger inte varandra den där tiden. Ungarna får all tid sedan jobbet tagit sin. Jag har pratat med många kompisar och det här är ett problem, säger Pigge Werkelin.

Tvåsamhet på riktigt
Men nu har han hittat en lösning. Och han kallar den "Kärleksnästet".
Givetvis handlar det om en säljbar tjänst. I det här fallet en minisemester, på minimal yta i naturskön miljö.
- Vuxna par måste få möjlighet till egen tid. Kunna, om så bara för en helg, få krypa in i en bubbla och vara riktigt nära utan barn och utan vänner. Få chans att uppleva tvåsamheten på riktigt, utvecklar Pigge Werkelin.

Kärlek utan lyx
Det han erbjuder är ingen lyxweekend i vanlig bemärkelse. Inga bubbelbad och lyxmiddagar. Kärleksnästet är snarare en enkel koja.
En liten stuga utan andra bekvämligheter än en stor härlig säng. Och med utedass på gården.
Det är naturen, tystnaden och stillheten. Och tvåsamheten som utgör lyxen, menar Pigge.
- Egen tid är nog det viktigaste om man ska ha ett bra förhållande, konstaterar han.
För kärleksnästets besökare står en röd Volkswagen cab och väntar vid Visby flygplats. Cd-spelaren är laddad med musik som ska ge just det här den rätta känslan av nostalgi och romantik. I bilen finns också en karta med vägbeskrivning.
Sen är det bara att ge sig iväg.

Stuga för erotik
Kojan är inredd för att locka till erotik. Pigge har själv varit och inhandlat diverse böcker och spel i en erotikshop i Stockholm.
Han beskriver hur man kan öppna hela väggen på stugan och få in solen eller månen i den stora dubbelsängen.
- Eller så ligger man under stjärnorna ute i den breda hängmattan, säger han.

Nytt näste varje år
Kärleksnästet i kojan vid kusten kommer att följas av fler. Planen är att bygga ett nytt näste varje år. Gärna på litet udda platser.
- Det ultimata vore att få rusta upp kranen i hamnen i Visby. Tänk att få göra ett kärleksnäste uppe i maskinhuset! Det skulle bli Gotlands mest omtalade hotellrum, funderar Pigge Werkelin, påtagligt förtjust vid tanken.

Väderkvarn och fyr
En väderkvarn och en fyr är andra platser han skulle vilja få inrymma kärleksnästen i. Behovet att schemalägga kärlekslivet tror han bara kommer att öka.
- Det kan tyckas sorgligt, men så är det. Vi lever i en sån värld. Det stora felet idag tror jag är att man schemalägger för litet, man inser inte att det behövs, säger han.
Priset för en natt i kärleksnästet vid kusten är cirka 2 500 kronor. För en koja utan el och med dass på gården.