Det var efter att ha läst om planerna på att värma upp sjön Barken som Pigge och en grupp finansiärer kontaktade kommunen. Kring Prästabadet och Herosfältet (där det finns anläggningar som flera idrottshallar) som ligger i anslutning till sjön vill gruppen bygga hundratalet stugor, restaurang, campingplats med mera.

Bostadsrätter
Meningen är att stugorna skall byggas enligt det koncept som bland annat testats på Gotland, att de byggs som bostadsrätter där varje stuga ägs enskilt och sedan hyrs ut via anläggningen.
Vid tisdagens möte sade en enig kommunstyrelse i Smedjebacken ja till att gå vidare med planera. Där således uppvärmningen av en del av sjön Barken till ett tempererat utomhusbad är en av delarna. Det var tänkt att ske under den period kommunen har tillgång till spillvärme från fjärrvärmen, maj-september, men gruppen runt Pigge Werkelin vill ha en något längre uppvärmningsperiod.

Kallt blir varmt
Enligt kommunalrådet Leif Nilsson, (S), finns det en sådan möjlighet. Ett av aggregaten, som används för att kyla en bandyarena, går att vända så att det kan användas för värmning i stället.
- Smedjebacken måste utvecklas och vi tror att detta är ett bra sätt, säger Leif Nilsson till Dalarnas tidning.