Och visst blev det ett ja på den frågan.
- Jag var helt chockad. Efter några minuter kom min pojkvän Magnus med min gitarr och då förstod jag att det var han som anmält mig till Idol, säger Lee Gotvik.
Sedan blev det en nervös promenad ner till Östergravar tillsammans med pojkvän, filmteam och Anders Bagge.
- Jag tog fram gitarren, spelade och sjöng två av mina egna låtar, "You give me love" och "Because of you". När jag var klar sa Bagge att han måste tänka en stund, han försvann på en promenad och när han kom tillbaka sa han:
"Nu har jag tänkt klart. Du är grym! Jättebra! Här är din guldbiljett."
- Jag fick ledigt hela dagen, jag var så nervös, berättar Lee Gotvik.

Hade på känn
Hon hade haft på känn att något speciellt skulle hända den dagen. Pojkvännen Magnus hade frågat om hon inte kunde klä upp sig lite extra och gå ut på middag efter jobbet.
- Då kom jag på att han frågat hur jag skulle ställa mig till att vara med i Idol någon gång tidigare, men det hade jag inte tänkt mer på sen.
I kväll sänds programmet där Lee blir uttagen till slutaudition. 110 deltagare gick till den uttagningen i Stockholm. Hur det går där visas i TV4 om någon vecka. Talangjakter är något Lee Gotvik har ett bra vinnarfacit från, redan 2006 tog hon hem segern i GT:s stora talangjakt "Tiljans talanger".
- Jag kallar mig helst singer/songwriter, låtarna skriver jag själv och gitarr har jag spelat sedan sjunde klass.
När det var dags att kliva upp på scenen och tävla i Idol så fick det däremot bli ett framförande utan gitarr, allt enligt reglerna för tävlingen. Eftersom egna låtar också är bannlysta så föll valet på en låt av den australiensiska sångerskan Delta Goorem, "In this life".
- Det var lite för att visa mitt register, men samtidigt ha en bra låt.

En verklig pärs
Framförandet är redan inspelat och den dagen var en verklig pärs.
- Vi var en grupp på tio personer som var på Oscarsteatern i Stockholm. Jag tror att vi var där och väntade i fem och en halv timme innan det var dags. De andra övade, det var sång över allt och till slut bara ekade det i mitt huvud.
Gotlands hopp i Idols slutaudition är en nästan helt självlärd tjej. Lee Gotvik har inte gått någon annan utbildning än musikprogrammet på gymnasiet. I kväll får ön se hennes nästa steg i karriären.