Möt Andalusien heter en ny bok och en utställning på Gotland av gotländska Maj Wennerdahl.
Här får läsaren och betraktaren följa med konstnärinnan på tur i Spaniens sydligaste landskap.
Mitt i turisternas paradis och långt borta från allfarvägarna tar Maj Wennerdahl läsaren med till den del av Spanien som hon själv ofta har vistats i.
Hon delar med sig av erfarenheter från natursköna områden och historiskt intressanta platser. Samtidigt förmedlar hon något av livet i både vardag och helg och berättar om speciella ställen, byar och städer.
Bilder tagna av fotografen Walter Hedén, tidigare vid Göteborgsposten, kompletteras med exempel på Maj Wennerdahls måleri och teckningar.

Sina bilder visar hon just nu och fram till den 18 augusti på galleriet "Majs Konstslott" vid Gräne i Väte.
Maj Wennerdahl har varit verksam som konstnär och grafiker i många år. Hennes meritlista är lång och hennes verk välkända med landskap, växter och abstraktioner som ofta valda motiv. Som författare har hon bland annat givit ut böckerna Sällsamheter på Gotland och Gotland. Där hon berättar hon om öns unika natur, särpräglade kultur och sevärdheter samt bjuder in till guidad vandring med läsupplevelse i ord och bild.
På samma sätt gör hon nu i mötet med Andalusien. Inspirerad av de röda bergen, det blå Medelhavet, de gröna palmerna och färgstarka frukter, förmedlar hon en upplevelse som lockar till besök.

Möt Andalusien, utgiven på Krilon förlag, är gjord i ett behändigt fickformat. Bland illustrationerna finns många kartor som underlättar orienteringen.
För den vandringsbenägne bör "Möt Andalusien" bli en bra färdkamrat. För fotvandraren behövs mer detaljerade kartor som komplement, medan den som tar bil eller buss bör klara sig utmärkt med hjälp av Maj Wennerdahls ledning.