"Möt Andalusien" (Krilon förlag) heter boken som är en välfylld guide som verkligen lockar till den här södra delen av Spanien.

Nya ställen
Att hon älskar sitt Andalusien kan man inte undgå att märka, hon brinner av att berätta om allt vad man kan uppleva där.
Och det är verkligen inte enbart sol och sköna stränder det handlar om, utan man får följa henne till ställen som den vanlige turisten svårligen hittar till.

Hissnande vyer
På svindlande vackra småvägar tar hon oss till små mysiga byar och städer långt uppe i bergen. Hon tipsar om mer eller mindre vådliga fotvandringar med hissnande sköna vyer och kallar vissa avsnitt för "hjärtklappningsbranta".
Hon kan mycket om gammal historia, inte minst från morernas tid, och hon skildrar hur spanjorerna lever på sina odlingar av mandlar, fikon, apelsiner, citroner och oliver.
Hon tar oss till vad man kallar Europas sista vildmark och till storstäder som Malaga, Sevilla och Granada där hon till och med vågar sig på att översätta poeten Lorca. Och i Córdoba visar hon moskén som är så väldig att 1500-talets katoliker byggde sig en stor katedral inne i den!

Lockande
Allt låter lockande även om man just nu njuter sol och värme hemma i sommar-Sverige. Eller som hon själv uttrycker det: "Hur skulle livet vara utan andalusisk charm och skönhet, glädje och upplevelser?".
Bokens många foton kompletteras med teckningar och målningar av författaren själv.