Närmare 30 montrar fanns uppställda på Wisby Strand, där årets upplaga av Gotland Game Awards, GGA, äger rum. 400 elever är involverade i spelmässan som pågår i två dagar.
Öns spelutvecklarutbildning hör till de främsta i landet och lockade därmed också besökare från såväl fastlandet som i viss mån utlandet.

Kan bara vinna
Bland de elever som visade upp sitt nyutvecklade spel, fanns Pelle Boström. Han går speldesignutbildningens första år och har tillsammans med Malin Mellgren, Jakob Lycken, Elon Mallin och Joakim Östlund-Andersson tagit fram spelet "Fit for Flight".
- Det här ett spel där man inte kan förlora, man kan vara vinna olika bra, förklarar han spelupplägget medan två besökare testar spelet där två spelare med pedalers hjälp styr en helikopter som ska utföra olika uppdrag.
- Det är ett slags äventyrsspel och det är ett spel där man måste samarbeta.

Gemensamt tema
De spel som eleverna i årskurs ett tagit fram till årets mässa har ett gemensamt tema: spelaren måste använda kroppen. Det räcker således inte med en vanlig handkontroll, utan spelen har exempelvis pedaler, ratt eller stora knappar som man slår eller vrider på för att utföra olika moment i spelen.
- Alla ettornas spel är sjukt roliga, berömmer Pelle Boström.

Gala i kväll
I kväll avslutas Gotland Game Awards med en gala där flertalet stora priser och utmärkelser ska delas ut, bland annat "Best serious game", "Best big game project" och "Best in show".
Ett speciellt pris delas ut av Högskolan på Gotland och Röda korset och går till det spel som bäst främjar mänskliga rättigheter och motverkar diskriminering.
- Det är nog Röda kors-priset vi har störst chans till, eftersom vårt spel går ut på att hjälpa individer med olika saker, funderar Pelle Boström.

Berömmer Gotland
I juryn sitter bland andra Ernest Adams, Englandsboende amerikan som driver en egen konsultfirma inom speldesign, skriver böcker på temat och föreläser på högskolor och universitet runt om i världen - bland annat på högskolan på Gotland.
- Jag är här fyra till sex gånger om året, och utbildningen på Gotland är en av de bästa i landet. Gotland har en väldigt engagerande lärare i Steven Bachelder, och man har fått ihop utbildningens olika delar på ett bra sätt, säger Ernest Adams.