På onsdagsförmiddagen avled en kvinna i 70-årsåldern efter att ha trillat utanför entrén till lasarettet. Troligtvis halkade hon och slog i bakhuvudet.
- Det så tragiskt, säger chefen för teknisk service inom kommunen, Sivert Persson.
Det är han som ansvarar för att det sandas och skottas utanför kommunens fastigheter. Han berättar att de sandar för hand, mellan varannan och var tredje timme vid lasarettsentrén.
- Men det är ett svårt ställe eftersom det är både biltrafik och gående på samma plats. Även om vi sandar så kan sanden försvinna fort om en bil packar till snön.
 
Sivert Persson säger att sandningen hade skötts som den skulle och att hans personal gjort så gott den kunnat.

 

Men det håller inte Ronny Hansén med om. Han hörde av sig till redaktionen efter att ha läst om olyckan.

- Jag kom med min gamla svärmor till lasarettet vid niotiden. Då var det inte sandat på gångbanorna runt entrén. Jag påpekade till och med för läkaren att det måste skötas bättre.

 

När han kom ut vid halv tolv, uppfattade han det som att delar av gångbanan vid entrén var sandad.
Även Håkan Bodin har hört av sig till redaktionen och berättar att han fick ett sms från sin fru som befann sig vid lasarettet strax före olyckan. Hon skrev att det var dåligt sandat och hon var upprörd över det.

 

Enligt Sivert Persson sandades det första gången utanför entrén vid halv fem på morgonen och sedan vid kvart i åtta och efter det varannan eller var tredje timme.