När Cecilia Broberg kröns till lucia i domkyrkan på lördagkvällen så kommer det att bli den 21:a platsen som hon och hennes sex tärnor besöker under helgturnén runt Gotland. På vissa äldreboenden besöker luciatåget dessutom flera avdelningar, så när de turnén avslutas i Visby på söndagskvällen kommer de att ha sjungit sina luciasånger 40-50 gånger.
Men när luciatåget lyser upp det kolsvarta tryckeriet på Gotlandspress så är det första gången. Lite nervöst är det i ledet, men tärnan Johanna Smitterberg tar säker ton som ingång till varje sång.

Lunch och sen vidare
Några timmar senare har de hunnit med att lussa hos polisen, på Riksantikvarieämbetet och på Radio Gotland.
På Fältgatans äldreboende har allrummet släckts ned och de äldre har samlats längs med väggarna. På alla bord står tända ljus och när alla har fått sig sin mugg med glögg kommer Rolf Wahlgren - ansvarig för Gotlands luciatåg för 33:e gången - in i rummet och berättar att det alldeles strax är dags.
Han säger att tjejerna just har ätit lunch och utlovar därför en extra pigg föreställning.
Och mycket riktigt verkar luciatåget både piggare och mindre nervösa än på morgonen.
Det är deras femte framträdande i dag redan, och på Fältgatan blir det nästan lika många till när de ska runt på alla avdelningar.
I förflyttningen mellan två avdelningar får GA fatt i lucian Cecilia Broberg. Hon påstår att hon inte ätit en enda lussekatt ännu.
- Nä, men jag hoppas att det blir en hel del under helgen.
Hur kommer rösten att må på söndag kväll då, efter över fyrtio lussanden?
- Den mår väl lite skrovligt kanske, säger hon. Man får se till att vila mycket så fort man kommer hem.
Cecilia Broberg och hennes sex tärnor tänder sina stearinljus på varandras innan de går upp för trappen till nästa avdelning.

Hugo Lindmark